Anne-Louise Hanson, sognepræst i Knebel, Vrinners,, Agri og Egens Kirker fra 1. september

Anne-Louise Hanson, sognepræst i Knebel, Vrinners,, Agri og Egens Kirker fra 1. september

Nye præster: Generationskifter på plads på Mols og Helgenæs

Afløserne for de mangeårige sognepræster Betty Højgaard og Jan Schmidt er klar til at tage over

I løbet af sommeren rykker to præster med deres familier ind i de nyrenoverede præstegårde i Agri og Tved. Anne-Louise Hanson skal være sognepræst i Knebel, Vrinners, Agri og Egens og Gorm Ridder-Jensen bliver den nye sognepræst i Tved, Helgenæs og Vistoft

Gorm Ridder-Jensen, sognepræst i Tved, Helgenæs og Vistoft Kirker fra 15. september

Gorm Ridder-Jensen, sognepræst i Tved, Helgenæs og Vistoft Kirker fra 15. september

Menighedsrådene i Tved-Helgenæs-Vistoft og Knebel-Rolsø-Agri-Egens har i den glædelige anledning udsendt meddelelsen: ”Der kom hvid røg op”. De skriver:

”Nu er det jo ikke en ny pave, der skal vælges til kirkerne på Mols og Helgenæs, men derimod to nye præster til hhv. Knebel-Rolsø-Agri-Egens Pastorat og Tved-Helgenæs-Vistoft Pastorat, som skal erstatte vores nuværende, højtelskede præster.

De to præster blev valgt stort set enstemmigt begge steder, og afstemningen viste også opbakning til begge på tværs af de to menighedsråd. Et bedre mandat kan man vist ikke få som nyvalgt præst.

Det er med med stor glæde, vi kan fortælle, at de to nye præster er:

• Knebel, Vrinners, Agri og Egens Kirker: Sognepræst Anne-Louise Hanson.

• Tved, Helgenæs og Vistoft Kirker: Sognepræst Gorm Ridder-Jensen.

Vi byder samtidig to nye børnefamilier velkommen til Mols og Helgenæs. Anne kommer med mand og to små sønner på 3 og 5 år, og Gorm kommer med hustru og en lille datter på 2 ½ år.

De to præster er udvalgt blandt et utrolig stærkt ansøgerfelt. Det blev derfor en svær beslutning med i alt ni prøveprædikener i de to pastorater. At menighedsrådene alligevel kunne blive enige begge steder siger meget om de to ansøgere, som begge præsterede fine prøve-prædikener, hvilket gjorde indtryk på menighedsrådene.

Vi glæder os rigtig meget til at byde Anne og Gorm velkommen til Mols og Helgenæs – for vi ved, at de vil blive taget godt imod hos både fastboende og de mange sommerhusgæster.

Der vil blive indsættelsesgudstjeneste for Anne søndag 30. august - i Knebel Kirke kl. 14.00 og i Agri Kirke kl. 16.00.

For Gorm vil der være indsættelsesgudstjeneste i Tved Kirke søndag 13. september kl. 16.00.

I weekenden efter vil det være muligt at møde Gorm søndag 20. september kl. 10.30 i Helgenæs Kirke og kl. 14.00 i Vistoft Kirke.

Ved alle tre indsættelsesgudstjenester og ved gudstjenesterne i Helgenæs og Vistoft den efterfølgende weekend vil der være et lille traktement i kirken efter gudstjenesten.

Alle er meget velkomne - men afhængigt af situationen omkring COVID-19 kan der desværre være begrænsninger på antallet i kirkerne”.

Anne-Louise Hanson, sognepræst i Knebel, Vrinners, Agri og Egens Kirker fra 1. september

Gorm: Billedtekst: Gorm Ridder-Jensen, sognepræst i Tved, Helgenæs og Vistoft Kirker fra 15. september

Publiceret 27 July 2020 07:30