Kristian Lilholt Band giver en liggestolskoncert på Nøset søndag. Pressefoto

Kristian Lilholt Band giver en liggestolskoncert på Nøset søndag. Pressefoto

Musikken spiller på historiske Nøset for en sluttet skare

Man skal skynde sig at få en billet til søndagens sfæriske instrumentalkoncert med Kristian Lilholt Band

Af
Lars Norman Thomsen

EGSMARK Det er nu mere end et år siden, at Palle Bendix og Lars Jørgen Madsen købte Strandgaarden Nøset. Spørger man dem om, hvad der har været det bedste, svarer de med et glimt i øjet at udover udsigten, er det alle de fantastiske spændende og positive mennesker, der ligesom dem selv er faldet pladask for Nøset på hjørnet af Røndevej og Kystvejen ved Egsmark Strand.

Oven i de fantastiske bekendtskaber har duoen fået masser af erindringer og historier om stedet.

Lige fra amerikaneren med rødder fra Mols, hvis forfædre brugte Nøset som overnatningssted i starten af 1900-tallet, når der skulle missioneres omkring Ebeltoft, over de utallige Fredslund Andersen-historier til drengestreger om Nøset.

Maleren og fotografen Aage Fredslund Andersen var oprindelig århusianer, men flyttede til Strandgaarden med gedehuset Nøset i 1940. Her lavede han sin kunst, drev landbrug og fiskede, og ikke mindst drev han om sommeren det kendte traktørsted sammen med sin kone Grethe.

Mange ældre borgere kan huske Nøset som det kaffested, man dengang i privatbilismens opgangstid i 60'erne kørte søndagstur til.

"Hele gården blev en slags popkunst før popkunsten med en forvirrende blanding af hjemstavnsmuseum, gøgl, fotografier og malerier," kalder forfatteren Lars Morell Nøset i sin bog ”200 års kunst i Aarhus”.

Liv og glade dage

For et år siden afholdte Palle Bendix og Lars Jørgen Madsen en ide-dag, hvor de fik stakkevis af inspiration til, hvad Nøset kan bruges til. Mange af ideerne har de taget til sig og realiseret. Andre er i vente.

"Lørdag 29. august fra 14 til 16 gentages denne idédag. Musikerne Mads Pedersen og Simon Voigt Laursen spiller, og naboer, lokalbefolkning samt andet godtfolk inviteres på en smule mundgodt. Samtidig opfordres folk til at dele sine Nøset-historier og minder – og ikke mindst komme med endnu flere gode ideer til, hvad der skal ske på og med Nøset i fremtiden," lyder det i invitationen fra de to indehavere i en pressemeddelelse.

Liggestolskoncert

Søndag 30. august er det muligt at opleve Danmarks måske første udendørs liggestolskoncert.

Her får Nøset igen besøg af musikeren Kristian Lilholt ( piano, guitar, pennywhistle), der sammen med sit band bestående af søsteren Tine Lilholt (fløjte, harpe mm), Lasse Jørgensen (bas, slagtøj) og Frede Panduro (guitarer) giver koncert.

Nøset og bandet sørger for liggestole, så gæsterne skal bare tænke på tøj der passer til vejret. Der er mulighed for at købe kaffe, øl, vin, vand før koncerten og i pausen

  • Bandet spiller 2 koncerter klokken 13 og klokken 15.30. Der er kun 50 pladser til hver koncert.
  • Billetter købes online hos go-syddjurs.dk

Publiceret 28 August 2020 08:00