Duoen Harvest Moon har hentet deres navn fra en sang og en album titel af selveste mesteren, Neil Young. Mød de damer, Connie Pilgaard Nielsen og Katrine Hald, til 'Liv i Forsamlingshusene'

Duoen Harvest Moon har hentet deres navn fra en sang og en album titel af selveste mesteren, Neil Young. Mød de damer, Connie Pilgaard Nielsen og Katrine Hald, til 'Liv i Forsamlingshusene'

Lun luft over Djurslands mange forsamlinghuse

Efterårets komme er lig med en ny omgang Liv i Forsamlingshusene

Af
Lars Norman Thomsen

KULTUR Efteråret står for døren, og det gør 'Liv i Forsamlingshusene' også med 20 kulturelle arrangementer i 20 forsamlingshuse fra sidst i september til sidst i november.

Kristian Lilholt er på plakaten i år til 'Liv i Forsamlingshusene'

Kristian Lilholt er på plakaten i år til 'Liv i Forsamlingshusene'

"Covid19 har betydet, at vi i år undtagelsesvis måttet skære ned på antallet af arrangementer fra 30 til 20, men vi regner med at være oppe i fulde omdrejninger næste år 2021," siger Bo Jacobsen, koordinator og motor for 'Liv i Forsamlingshusene'.

'Liv i forsamlingshusene' har indgået samarbejde med Pavillonen gældende fra i år.

"Vores folder bliver således husstandsomdelt, som en selvstændig del af pavillonens folder. Og det bliver muligt at købe billet på nettet, som noget nyt," lover Bo Jacobsen.

'Konedøv'

I år er der masser af forskellige foredrag og koncerter.

Til førstnævnte hører Stand-up Show 'Konedøv' med Jan Svarrer, 'Rigtig mand Holm' fra Rigtige Mænd, naturvejleder Morten DD 'Jeg ser på fugle', 'Henrik Strube Aften' med forfatteren, musikeren, komponisten og tidligere chefredaktør Henrik Strube, 'Langt liv på Middelhavsøerne' med globetrotterne Nina Rasmussen & Hjalte Tin.

Man bliver heller ikke snydt for en række koncerter med velkendte navne som 'På slaget 12' Ann-Mette Elten, Jane & Shane, Lasse & Mathilde og Kristian Lilholt m.fl

Af de nyere navne på plakaten kan nævnes Tom Donovan, irsk troubadur, 'Unik Folk Pop' med Tundra, 'Eagles Aften' med Westcoast Band og kvindeduoen Harvest Moon, der fortolker de store sangskrivere som Neil Young, Johnny Cash, Joni Mitchell og Bob Dylan samt andre kunstnere fra samme musikalske boldgade.

Bag Harvest Moon gemmer sig navnene Connie Pilgaard Nielsen og Katrine Hald, der lærte hinanden at kende tilbage i 1997, hvor de begge studerede musik på Aarhus Universitet.

Sangene udsættes for western guitar, intense tostemmige vokalarrangementer, ukulele, vaskebræt, og mundharpe.

"Vi er derudover glade for, at vi i år har noget til børnene med Mek Pek og hans 'Åh Abe' show," siger Bo Jacobsen.

Kultur på tværs

'Liv i Forsamlingshusene' drives af Syd- og Norddjurs Kommuner i fællesskab og koordineres af Bo Jacobsen. Projektet er med til at præsentere en masse muligheder for at opleve kultur, musik og foredrag i tæt nærvær med kunstnerne i de hyggelige huse.

Bestyrelser og venner af husene sørger for at gøre aftenerne til noget helt særligt, hvor der både er underholdning efter alle kunstens regler, god mad og masser af stemning.

Programmet er blevet til på baggrund af lokale ideer og ønsker.

FAKTA

Programfolderen bliver husstandsomdelt i uge 36 sammen med Kulturhus Pavillonens folder og man kan fra 1. september få flere oplysninger på hjemmesiden http://www.liviforsamlingshusene.dk

Billetter kan som hidtil købes direkte hos de enkelte huse og som noget nyt kan man købe billetter on-line på Pavillonens hjemmeside: http://www.pavillonen.dk

Publiceret 04 September 2020 16:00