Christian Søgaard Trio giver koncert i Koed Forsamlingshus 26. september. Pressefoto

Christian Søgaard Trio giver koncert i Koed Forsamlingshus 26. september. Pressefoto Kristoffer Juel

Comeback til skattet koncertarrangør con amore

Lars Thyrre Sørensen har været borte fra scenen i en årrække, men nu er de lokale musikelsker i Koed klar til at begynde igen, hvor han slap

Af
Lars Norman Thomsen

KOED Lars Thyrre Sørensen har igen fået mod og overskud til at arrangere koncerter i Koed. Efter en tavs periode fra hans side, genoptager han nu koncertvirksomheden og som i tidligere tider con amore.

Forleden tikkede en PB ind hos deres skriverkarl: "Hej Lars - Nu er jeg kommet på Seniorpension og begynder med lidt koncerter igen. Nogle af dem bliver i samarbejde med forsamlingshuset, og andre bliver huskoncerter på vores loft (næste år). Den 26.9 har vi koncert i forsamlingshuset."

Lars Thyrre Sørensen arrangerede bl.a. koncert med Søs Fenger i Grusgraven i Koed 25. juni 2011. Nu er den aktive mand og musikelsker tilbage som arrangør efter flere års pause. Foto: Lars Norman Thomsen

Lars Thyrre Sørensen arrangerede bl.a. koncert med Søs Fenger i Grusgraven i Koed 25. juni 2011. Nu er den aktive mand og musikelsker tilbage som arrangør efter flere års pause. Foto: Lars Norman Thomsen

En nyhed, som mange lokale musikelskere vil tage imod med kyshånd, og det samme mange musikere, der altid har følt sig godt behandlet, når de har spillet for et lytte-publikum i forsamlingshuset i Koed, og inden da har nydt en udsøgt middag med dessert.

Desserten har Lars Thyrre Sørensen altid haft for vane selv at trylle frem, og den smager MUMS.

Christian Søgaard Trio

Første gang Lars Thyrre Sørensen lader høre fra sig, bliver lørdag 26. september i Koed Forsamlingshus, hvor Christian Søgaard Trio er på plakaten. Trioen består af: Christian Søgaard sang - harmonika, Morten Nordal guitar og Jens Holgersen kontrabas.

Trioen har spillet Jazz, Viser og Verdensmusik siden 2005. Bandets historie begyndte, da Christian Søgaard som ung student rejste til Grønland og der lærte at spille på harmonika. I 12 år var han siden i mesterlære i Povl Dissings Trio, inden han selv sprang ud som sanger.

Morten Nordal er trioens guitarist. Han er kåret som Årets Fynske Jazzmusiker og spiller desuden i Tip Toe Big Band med mange flere.

Jens Holgersen lægger med sin kontrabas trioens bund. Han har en årelang karriere som bassist indenfor jazz og folkemusik.

Et frugtbart samarbejde med tekstforfatterne Pernille Plaetner og afdøde Rune T Kidde, har i høj grad medvirket til trioens originalitet.

Tekst Pernille Plaetner

Tirsdag den 22. september udkommer Christian Søgaard trios nye album, 'Glimtet i øjet' med 12 sange af Pernille Plaetner, så Lars Thyrre Sørensen har ramt plet med valget til sit comeback som arrangør.

Journalisten og forfatteren Pernille Plaetner, der bor på Sjælland, har en fortid i Rønde. Sammen med sin daværende husbond, Søren Gericke, overtog parret i 1995 det i Rønde så velkendte Oscars Cafeteria på Hovedgaden og omdannede det til Sørens Spisehus.

Dermed blev Rønde sat på det gastronomiske landkort, men Søren Gericke måtte få år efter opgive sit spisested.

Bygningen blev derefter overtaget af Rober Mekhael, som indrettede sin dansk-franske Restaurant Bag Søjlen på stedet. Et navn, der fortsat pryder facaden anno 2020.

Koed Gryde og is

Inden koncerten, klokken 18.30, serveres der Koed Gryde med ris og hjemmelavet is a' la Lars Thyrre Sørensen plus kaffe og te.

  • Koncertpris inklusiv bespisning: 200 kroner
  • Koncertbillet uden mad: 120 kroner
  • Tilmelding og betaling senest 23. september til Jens Otto (2264 0821)

Publiceret 13 September 2020 10:00