Kulturchef Ole Wolf er styrmand for de aktiviteter, der er sat i gang, og som skal munde ud i, at Syddjurs Kommune med hjælp fra borgerne formulerer pejlemærker for fremtidens fritids-, idræts-, kultur- og landdistriktspolitik. Foto: Lars Norman Thomsen

Kulturchef Ole Wolf er styrmand for de aktiviteter, der er sat i gang, og som skal munde ud i, at Syddjurs Kommune med hjælp fra borgerne formulerer pejlemærker for fremtidens fritids-, idræts-, kultur- og landdistriktspolitik. Foto: Lars Norman Thomsen

Firkløver:

Syddjurs går utraditionelt til værks

Syddjurs Kommune er i gang med at udarbejde en ny strategi for kultur, fritid, idræt og landdistrikter, som skal baseres på borgernes vaner og uvaner

Af
Lars Norman Thomsen

SYDDJURS Syddjurs Kommune har sat kul på en række aktiviteter, der skal munde ud i, at byrådet inden årets udgang finder et nyt firkløver:

Kulturpolitik (den nuværende godkendt i 2015)

Fritidspolitik (den nuværende Fritids- og friluftspolitik godkendt i 2016)

Landdistriktspolitik (den nuværende er fra 2013)

Idrætspolitik (bliver selvstændig efter at have været en del af Fritids- og friluftspolitikken siden 2015)

"Byrådet vedtog i maj 2020, at der skal udformes nye strategier for kultur, fritid, idræt og landdistrikter. Ikke digre værker på 60 sider, som bare kommer til at samle støv i en krog på rådhuset, men kortfattede og overordnede strategier, som bliver præcise pejlemærker for udvikling, som borgerne kan se sig selv bidrage til," forklarer kulturchef Ole Wolf, Syddjurs Kommune.

Ringerunde

Forleden aften var der gang i telefonerne og ringeriet på rådhuset. Medlemmer af Udvalget for plan, udvikling og kultur og kommunale medarbejdere fattede knoglen og ringede til udvalgte borgere for at høre om deres erfaringer.

Hver borger som blev ringet op, fik lov at pege på den næste og på den måde blev der indhentet synspunkter fra 50 borgere.

Ud over den utraditionelle tingerunde vil der også blive indhentet synspunkter i lokale supermarkeder og andre steder i den kommende tid. (se faktaboks).

"De indsamlede interviews vil blive præsenteret på et strategimøde 8. oktober," fortæller Ole Wolf.

Hvis du gerne vil deltage den dag, så tilmeld til kultur@syddjurs.dk.

"Vi regner med at workshoppen varer fra 16.00 – 22.00. Vi vil gerne se alle, men skal samtidig tage hensyn til aktuelle begrænsninger grundet corona. Du vil derfor senere modtage en endelig bekræftelse på din deltagelse, når vi kender det maksimale deltagerantal," skriver Syddjurs Kommune på sin hjemmeside.

Svar på fire spørgsmål

Inden mødet 8. oktober opfordrer Ole Wolf til, at borgerne også digitalt besvarer fire meget konkrete spørgsmål om kultur, fritid, idræt og/eller landdistrikter: Hvad fungerer godt? Hvad fungerer ikke godt? Hvordan ser her ud om fem år, hvis vi gør det rigtigt? Hvordan ser her ud om fem år, hvis vi gør det forkert

Send svaret til sobn@syddjurs.dk. Dine svar vil blive præsenteret til Strategidagen 8. oktober.

FAKTA

Her kan du kigge forbi og give dit besyv med om kultur, fritid, idræt og livet i landdistrikterne

  • Knebel ved Min Købmand. Onsdag d. 16. september kl. 15-17
  • Hornslet ved Super Brugsen. Torsdag d. 17. september kl. 15-17
  • Rønde ved Kulturhotellet. Fredag d. 18. september kl. 15-17
  • Tirstrup ved Dagli’ Brugsen. Tirsdag d. 22. september kl. 14-16
  • Balle - sted følger. Onsdag d. 23. september kl. 14-16
  • Kolind ved Kolind+ og biblioteket. Torsdag d. 24. september kl. 15-17
  • Mørke ved Dagli’ Brugsen. Fredag d. 25. september kl. 11-13
  • Rosmus ved Rugaard Gods. Søndag d. 27. september kl. 13-16
  • Skørring - sted følger. Torsdag d. 1. oktober kl. 16-18
  • Rønde ved biblioteket. Lørdag d. 3. oktober kl. 12-14

Publiceret 16 September 2020 14:17