Sær-arrangement i Kom-Bi:Verdensrumtrilogien af Birgit Kjærsgaard

Oplev unikke 3D kunstfilm søndag 27. september

hornslet Biograf- og kulturhuset Kom-Bi i Hornslet byder søndag 27. september kl. 19 på 'Verdensrumtrilogien' af Birgit Kjærsgaard.

I en årrække har mediekunstner og arkitekt Birgit Kjærsgaard undersøgt forskellige kulturers brug af metaforer og tegn.

Verdensrum-trilogien, der består af tre unikke 3D kunstfilm, er inspireret af forskellige store verdenskulturer, Arabien, Indien og Kina, og skal ses som udsagn om eller sindbilleder på henholdsvis det 'arabiske', det 'kinesiske' og det 'indiske':

De tre verdensrum

Verdensrum I, Arabien: Mosaik/Regn: Filmen er en meditation over arabiske mosaikker, akkompagneret af lyden af en dråbe.

Verdensrum II, Kina: Fletværk/Dis: Filmen er en meditation over røde kinesiske skrifttegn og gule geometriske fletværk med tempelgongmusik.

Verdensrum III, Indien: Mandala/Metropolis: Filmen er en meditation over indiske mandaler og moderne bydannelser, akkompagneret af tablas-trommer. Filmene er i 3D og varer 45 minutter.

Før filmene er der et kort oplæg. De er skabt af Birgit Kjærsgaard i et idésamarbejde med Willie Flindt og i et produktionssamarbejde med CAVI, Center for Avanceret Visualisering og Interaktion, Aarhus Universitet. Jørgen Teller har udformet lydbilledet.

Kan opleves af alle

Projektet er baseret på research rejser, foretaget til Spanien, Marokko, Thailand, Japan og Taiwan og skabt digitalt. Det er støttet af Statens Kunstfonds film-, arkitektur-, og musikudvalg, Aarhus Kunstråd, Nationalbankens Jubilæumsfond og sponsoreret af UMA, Tyskland og CAVI, Center for Avanceret Visualisering og Interaktion, Aarhus Universitet, Aarhus. Biografversionen er støttet af Kulturministeriet samt Syddjurs og Skanderborgs Kulturpuljer.

Filmene forener spirituel tankegang med film, lyd og moderne 3D-teknologi. De kan opleves af alle og tilbyder fokus og refleksion. Pris: 50 kr.

gs

Publiceret 24 September 2020 06:00