KunstSpor 2020 sætter rekord

3. - 4. oktober åbner 41 kunstnere på Djursland deres værksteder for besøgende i forbindelse med KunstSpor 2020

kunst Det er intet mindre end et rekordstort antal kunstnere, der deltager i årets KunstSpor.

Kunstnermiljøet er rigt og varieret på Djursland, og det kan man komme helt tæt på, når kunstnerne åbner deres værksteder. I år præsenteres billedkunst, skulptur, keramik, tekstil, glas og smykker, så der er noget for enhver smag og interesse.

Fællesudstillinger

Udover de åbne værksteder kan man på Pavillonen i Grenaa og på Tinghuset i Ebeltoft se to fælles præsentationsudstillinger, hvor alle kunstnere er repræsenteret med et værk. Ved et besøg på disse udstillinger kan man danne sig et forhåndsindtryk af de kunstnere, der deltager i KunstSpor. Der er gratis adgang til begge udstillinger.

KunstSpor er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor kunstnere på Djursland i samarbejde med Norddjurs Kommune, Syddjurs Kommune og Billedkunstrådet i Syddjurs Kommune sætter fokus på det rige kunstnermiljø, der findes på Djursland.

"Djursland rummer utrolig mange og dygtige kunstnere, som vi er stolte af at have i vores kommuner. KunstSpor er en oplagt mulighed for at få et helt unikt indblik i de lokale kunstneres virke og inspiration", siger Riber Hog Anthonsen, udvalgsformand for Plan, udvikling og kultur i Syddjurs Kommune, i en pressemeddelelse.

Lars Østergaard, formand for Kultur - og fritidsudvalget i Norddjurs Kommune bakker op.

"Initiativer som KunstSpor er med til at skabe et levende Djursland, hvor det er attraktivt at leve, uddanne sig og arbejde, og hvor også turister og gæster kan få gode og uventede oplevelser. Det er derfor en fornøjelse at se, at hele 41 kunstnere i år åbner deres værksteder op for besøgende."

KunstSpor finder sted samme weekend som det regionale søsterprojekt 'Spor Kunsten', hvor 13 kunstnere fra Djursland deltager.

Tilrettelæg dit eget KunstSpor

Alle værksteder er præsenteret i en folder, som kan hentes på kommunernes biblioteker, i Pavillonen i Grenaa og på Tinghuset i Ebeltoft samt på turistkontoret i Grenaa og på Fregatten Jylland i Ebeltoft. Man kan også finde både folder og plakat på www.kunstspor.dk

Folderen indeholder navne og adresser samt links til de kunstnere, der deltager, så man har mulighed for at hente inspiration til at tilrettelægge sit helt eget KunstSpor rundt til de forskellige kunstnere, som i år er følgende: Anders Gjerding Geertsen, Anette Grøn Christensen, Annette Bredstrup, Annette Hoff-Jessen, Bente Elisabeth Endresen, Berit Marlene Hougaard, Bettina Vahle, Bodil Bjergbæk, Elín Stefánsdóttir, Eva Maria Larsson, Hans Christian Rød, Helga Kristmundsdóttir, Helle Bendorff, Helle Fibiger, Inge Hacke, Ingegerd Lagerlöf Spanner, Inger Lenau, Inger Lise Aarup, Johanne Petersen, Karen Liengård, Karina Jensen, Ketty Steffensen, Kirsten Hjørne, Kirsten Mønsted, Lars Ibsen, Lis Juul Jensen, Lis Kohl, Lisbeth Graae, Magda Høgh, Malene Møller-Hansen, Margith Kostending, Marie Koch Kjærgård, Micha Karlslund, Mogens Mønsted, Morten Thuesen, Nina Barrett, Thomas Lyster, Torben Klostergaard, Trine Guld, Uffe Christoffersen, Ulla Lundsgart.

KunstSpor 2020 finder desværre sted i skyggen af Covid-19, men der vil alle steder blive sørget for, at de foreskrevne regler overholdes. gs

Publiceret 03 October 2020 06:00