Med sin musik og sange ønsker Freja Eriksen at minde os om, at vi alle er en del af, og har noget vigtigt at bidrage med til vores smukke fællesskab kaldet Jorden. Pressefoto

Med sin musik og sange ønsker Freja Eriksen at minde os om, at vi alle er en del af, og har noget vigtigt at bidrage med til vores smukke fællesskab kaldet Jorden. Pressefoto

Albumaktuel sangerinde optager musikvideo ved Jernhatten

Freja Eriksen er på klangfuld mission

Musik Med de bare fødder solidt plantet på den jord hun synger om, er Freja Eriksens nye album en dybsindig og storslået folk-pop refleksion om bæredygtighed, fællesskab og hendes egen plads på kloden.

Den 6. november er Freja Eriksen aktuel med albummet 'It’s Time for a Sustainable World'. I den forbindelse har Freja Eriksen, der oprindeligt er fra Aarhus, valgt at optage musikvideoen til titelsangen ved Jernhatten på Mols.

Læge og sanger

Freja Eriksen arbejder til daglig som som PhD-studerende på Hvidovre Hospital, men har også en musikalsk åre. Hun har medvirket i diverse musicals bl.a. med hovedroller på Århus Teater og Det Kgl. Teater. I 2008 blev hun uddannet på Complete Vocal Institute og har i årene 2005-2006 opvarmet for Boney M. I 2013 blev hun færdiguddannet som læge og har siden arbejdet på intern medicinske afdelinger, neurologiske afdelinger samt i psykiatrien og almen praksis indtil hun fandt sin vej inden for klinisk biokemi.

Netop den baggrund skinner igennem på Freja Eriksens album, der er en målrettet påmindelse om samhørighed mellem mennesker. Freja Eriksen mener nemlig, at mennesker er tæt forbundet både med hinanden som unikke celler og med vores kollektive krop - Jorden. Og det er ikke grebet ud af den blå luft.

"Fra mit erhverv som læge med speciale i klinisk biokemi ved jeg, at organismer kun fungerer, når deres celler lever i samhørighed med hinanden. F.eks. er vores krop opbygget af organer, der igen er opbygget af celler, og som celler kan vi være med til at skabe sundhed i det organ, vi er en del af, hvad end det er i vores familie, vennekreds, på vores arbejdsplads eller som mennesker på jorden. Samtidig kan vi kun bidrage optimalt, hvis vi trives som individer," siger Freja Eriksen i en pressemeddelelse.

Online releasekoncert

Netop denne forståelse af organismers samhørighed er grundlæggende for albummets ni numre. Som titlen antyder, er sangene centreret omkring et ønske om en bæredygtig verden, men Freja Eriksens forståelse af bæredygtighed rækker langt ud over klimaforandringer og FNs Verdensmål. Hun påpeger en nødvendighed for at skabe et bæredygtigt fællesskab, hvor enhver celle og organisme er en vigtig brik i det store billede.

På releasedagen, fredag 6. november kl. 20, afholder Freja Eriksen online releasekoncert på de sociale medier. Følg med her: www.facebook.com/frejaeriksen.

gs

Publiceret 25 October 2020 10:30