'Tyk hare' er et af Katja Herriks værker.

'Tyk hare' er et af Katja Herriks værker.

Grafisk kunst fra naturen på Kulturhotellet

Katja Herrik udstiller sine værker på Kulturhotellet

Udstilling Billedkunstner Katja Herrik udstiller fra 4. november på Kulturhotellet sine grafiske værker, der er lavet med inspiration fra naturen.

Katja Herrik er grafiker, uddannet på Det Fynske Kunstakademi 1986-91. Katja arbejder helst i sort og hvid. Hun er interesseret i lyset og skyggen og deres indflydelse på og afhængighed af hinanden.

Katja Herrik har deltaget i et stort antal udstillinger i ind- og udlandet. Hun har udført udsmykninger og bogillustrationer, undervist og meget andet.

Får mange gaver

Katja Herrik er udpræget naturmenneske, og det bærer hendes billeder præg af, for det er i naturen, hun henter al sin inspiration.

Hun ser sig selv som sådan en slags jæger og samler, og mange af hendes billeder er blevet til i et anfald af dyb taknemmelighed for, hvad naturen har givet hende.

"Man får så mange gaver, når man færdes derude. Naturen er gavmild, men også skrøbelig og følsom. Vi skal passe godt på den, for den er ikke bare en selvfølge. Det håber jeg, at billederne er med til minde mennesker om," siger Katja Herrik i en pressemeddelelse.

Udstillingen kan ses fra 4.-27. november. Den planlagte fernisering onsdag 4. november kl. 19 på Kulturhotellet er aflyst grundet corona-situationen.

gs

Publiceret 31 October 2020 14:00