Trine Geltzer Dinesen vil med sine toner skabe et intensivt rum for fordybelse, ro og livsglæde. Foto: Lars Norman Thomsen

Trine Geltzer Dinesen vil med sine toner skabe et intensivt rum for fordybelse, ro og livsglæde. Foto: Lars Norman Thomsen

Trines vej fra professionel klassisk fløjtenist til intuitiv fløjtebehandler

Det er en ubærlig sorg at miste et lille barn. For Trine Geltzer Dinesen betød det, at hendes liv vendte 180 grader - musikken hjalp hende til at forløse sorgen

Af
Lars Norman Thomsen

HORNSLET Trine Geltzer Dinesen, 53, med barn- og ungdom i Holstebro, er uddannet klassisk fløjtenist fra Det jyske Musikkonservatorium 1992, men efter hun mistede sin næsten 8 måneder. gamle datter under en familieferie på Tenerife i 2002, blev der vendt op og ned på alting.

Trine Geltzer Dinesen har spillet for alvorligt syge og døende mennesker – bl.a. har hun været tilknyttet et hospice. Foto: Lars Norman Thomsen

Trine Geltzer Dinesen har spillet for alvorligt syge og døende mennesker – bl.a. har hun været tilknyttet et hospice. Foto: Lars Norman Thomsen

Den lille datter blev syg på ferien, men alt for sent fandt lægerne ud af, at den lille pige havde meningitis. Hun døde på hospitalet, og den dybt ulykkelige familie måtte drage hjem til Danmark med datterens ejendele i en kuffert og en tom barnevogn.

Den frygtelige oplevelse og sorgen ændrede fuldstændigt Trine Geltzer Dinesens mangeårige, meget ambitiøse og professionelle tilgang til musikken.

"Jeg havde svært ved at græde, men fik det fine råd: "Find noget musik at græde til". Det løsnede op for nogle af sorgens mange følelser," fortæller Trine Geltzer Dinesen.

Det tog hende alligevel mange år at komme i sync med sorgen, men musikhealing var en af de ting som hjalp hende.

Erfaringerne gav hende en dybere indsigt i musikkens væsen, og derfor bruger hun i dag musikken med et helt andet perspektiv for øje.

"Jeg spiller udelukkende intuitivt for bl.a. døende, pårørende og mennesker i sorg. Jeg pejler mig via musikken ind på dem ved at improvisere. Det bliver til musik, jeg aldrig vil kunne gentage," fortæller hun over kaffen med det smukke renæssanceslot Rosenholm tæt på i det lejede hus på Slotvej, som hun og resten af familien fraflytter inden længe, hvis det går efter planen.

Den fremtidige bopæl bliver fortsat i Hornslet området.

"Musikken kan noget, ord ikke kan. Toner appellerer til en samhørighed og højtidelighed, som det er svært at ramme med ord," siger hun.

Sjælens Tone

Trine Geltzer Dinesen fandt omsider noget musik at græde til og bruge tonerne til at forløse noget i sig selv. Hun udviklede det til virksomheden 'Sjælens tone' i 2013, som er hendes levebrød i dag. Det indbefatter også deltagelse i kirkelige handlinger som meditationsgudstjenester, mediative kirkekoncerter, foredrag og kurser. Kirkesanger arbejder hun også som af og til.

Et kursus i improvisation hos forfatteren, sangeren og sangskriveren Majbritte Ulrikkeholm gav hende et afgørende skub til at kunne skrive på sin hjemmeside:

"Sjælens tone – bygger bro mellem himmel og jord."

"Ved hjælp af musik kan vi finde vejen til vores sjæl og dermed ind til glæden og livskvaliteten," fastslår hun.

Trine Geltzer Dinesen har bygget på sin viden med en sundhedsfaglig grunduddannelse, været i virksomhedspraktik hos Det Palliative Team, Aarhus Universitetshospital og taget kurser i bl.a. traumer, stress, mindfulness, healing (Energy Flow Healer), etik og moral.

Hjertets sprog

Det kunne nok måske få en eller anden til 'at rejse børster' og tro, at vi her har at gøre med en dogmetro og stålsat kvinde, der om ikke har set lyset, så har fundet løsningen på selve livets gåde.

Skudt forbi. Man skal ikke sidde længe overfor hende, før man finder ud af, at hun både emmer af humor og muntre bemærkninger og har et overskud, som smitter.

"Der er intet hokus-pokus ved at bruge fløjtemusik til at hjælpe dig med at forløse sorg, dæmpe stress og angst, skabe nye indsigter og visdom i dit liv, og ikke mindst finde vejen til dit hjerte," smiler hun.

"Musik er hjertets sprog. Jeg har udviklet min helt egen og unikke healing, hvor jeg bruger tonerne til at heale med."

FAKTA

Om Trine Geltzer Dinesen

  • Uddannet fløjtenist på Det Jyske Musikkonservatorium og ejer af virksomheden Sjælens Tone
  • Læs mere på www.sjælens-tone.dk
  • Hun har også skrevet bogen 'Toner fra sjælen', som fortæller om hendes rejse gennem livet
  • Tilbyder: Hjertehealing, Personlig Udvikling, Healing, Fjern-healing, Healing/ Chakrabalancering, Healingsterapi (følelsesforløsende), Spirituel udvikling, Spirituel healing, Stressbehandling, Transformationshealing
  • Foredrag og kurser om 'Selvudvikling'

Publiceret 19 November 2020 21:00