Pressefoto

Pressefoto

Julefilm: Malous jul som blockbuster

Da størstedelen af de danske biografer holder lukket resten af december, tvinges filmselskaberne til at tænke i nye løsninger

Af
Lars Norman Thomsen

I november var der gallapremiere i Kom-Bi i Hornslet på familiefilmen 'Malous jul', der blandt andet er optaget på en gård i Knebel. I filmen indgår også forkellige scener, der er skudt i Ryomgaard og Nimtofte.

Størstedelen af de danske biografer holder imidlertid lukket resten af december for at minimere spredningen af COVID-19. Derfor har filmselskaberne besluttet - af kommercielle hensyn naturligvis - at julens aktuelle biograffilm skal kunne streames hjemme fra sofaen. Så nu kan man hygge sig med Malous Jul direkte fra sofaen fra lørdag 12. december 2020.

Blockbuster er Danmarks største online filmtjeneste med over 10.000 titler, som man kan leje eller købe og streame, som det passer ind i familiens kram.

Det er historien om storbypigen 14-årige Malou, der kommer i familiepleje hos juleglade Bibi og Leif på Lunø, hvor hun møder gårdnissen Nils. De to indgår en nisse-ed om at lave så meget ballade, at Malou bortvises fra øen igen. Med tiden bliver Malou glad for øen, men pagten med nissen kan ikke ændres. Malou må nu overbevise sin nye plejefamilie om, de kan stole på hende. Noget hun aldrig har prøvet før.

Karla My Nordquist og Lars Ranthe spiller henholdsvis Malou og Nils, mens Ulver Skuli Abildgaard og Jytte Kvinesdal spiller rollerne som henholdsvis Leif og Bibi.

‘Malous jul’ har Claus Bjerre som instruktør. Han har tidligere har stået bag seks af 'Far til fire'-film og tv-serien ‘Karrusel’. Manuskriptet er skrevet af Claus Bjerre og Frederik Meldal Nørgaard.

Filmen produceres af Ja Film, som har mange års erfaring som animationsstudie. ‘Malous jul’ er det aarhusianske produktionsselskabs debut som producent af live-action.

‘Malous jul’ er støttet fra Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Lotte Svendsen og Den Vestdanske Filmpulje og produceres i samarbejde med TV 2.

Se trailer her:

https://www.youtube.com/watch?v=zHLm4SzX3H8&feature=emb_logo

FAKTA

Den Vestdanske Filmpulje

  • Den Vestdanske Filmpulje er en regional filmfond. Filmpuljen har eksisteret siden 2002 med det formål at sikre kunstnerisk interessante film og tv-produktioner samt understøtte udviklingen af et lokalt film- og tv-miljø til gavn for beskæftigelsen i de vestdanske medlemskommuner
  • Filmpuljen er organiseret som en forening med ti medlemskommuner: Frederikshavn, Hjørring, Holstebro, Randers, Ringkøbing-Skjern, Silkeborg, Syddjurs, Viborg, Aalborg og Aarhus
  • Filmpuljens mål er at fremme vækst i de kreative erhverv gennem støtte til film- og medieproduktioner
  • Når Filmpuljen investerer i en filmproduktion, forpligter produktionen sig på at gennemføre en del af sine optagelser og aktiviteter i de vestdanske medlemskommuner

Publiceret 12 December 2020 12:37