Coveret til Skagaracks 'Hungry For A Game' fra 1988. 11. september 2021 er forsanger Torben Schmidt og guitarist Jan Petersen i spidsen for en opdateret Skagarack version på Fuglsøcentret

Coveret til Skagaracks 'Hungry For A Game' fra 1988. 11. september 2021 er forsanger Torben Schmidt og guitarist Jan Petersen i spidsen for en opdateret Skagarack version på Fuglsøcentret

Fuglsøcentret dykker langt ned i fortiden i 2021

Direktør og koncertarrangør Peter Brinks præsenterer i 2021 et par gamle ronkedorer fra anno dazumal som fortsat forsøger at holde den gående på musikscenen

Af
Lars Norman Thomsen

FUGLSØ De, der var unge i 1980'erne, har garanteret skrålet med på 'I’m Alone' til en fest eller to.

Det var danske Skagarack med rod i Kolding og med forsanger Torben Schmidt i spidsen, der havde scoret et monsterhit i 1986 som passede lige ind i dele af tidsånden.

Heavy pop genren med masser af pompøs synthesizer lyd, buldrende trommer og guitar-lir tilsat de obligatoriske Bundesliga-hår på samtlige bandmedlemmer, havde tag i publikum, og en række bands som for eksempel svenske Europe fik tælleapparaterne til at køre.

Skagarack med Torben Schmidt, Jan Petersen, Tommy Rasmussen, Morten Munch og Alvin Otto formåede at hænge på i en række år, før der ikke var mere at komme efter.

Særligt album nummer 2, 'Hungry For A Game', indeholder faktisk en pæn del vitaminer, når man lytter til det i dag.

Skagrack blev egentlig opløst i 1991, men frontmand Torben Schmidt udgav i 1993 pladen 'Big Time' under Skagarack-navnet med en helt ny gruppe musikere.

Siden er Skagarack kun poppet op i ny og næ, for eksempel til Esbjerg Festival i 2009.

Her i 2020 er Skagarack i gang med indspilningen af et nyt album med planlagt release i foråret 2021, og bandet har allerede udsendt 2 nye singler: 'Be with you Forever' og 'Changing'.

Det er fortsat Torben Schmidt, der er omdrejningspunktet i bandet. Det er ham, der er bagmanden til begge numre, kompositorisk og på tekstsiden.

Han trakterer også vokal, keyboards og bas, mens den gamle Skagarack guitarist Jan Petersen sørger for guitarlyden og Anthony Dodd spiller trommer. På 'Changing' er det nu Mattias IA Eklundh, der spiller trommerne.

"Kære venner, kære venner. Vi vil i 2021 lave nogle live koncerter, hvis Covid-19 restriktionerne til den tid tillader det. I den forbindelse vil vi meget gerne høre fra jer, her under skriv jeres top 5 (eller flere) Skagarack Songs, I vil have os til at spille live, tak for jeres input," har Torben Schmidt netop skrevet på Skagaracks facebook-profil.

Så hvis corona-situationen ellers er under kontrol, rammer Skagarack Fuglsøcentret 11. september.

Barclay James Harvest

John Lees 'Barclay James Harvest'

John Lees 'Barclay James Harvest'

Barclay James Harvest har en historie, der går helt tilbage til Oldham i England og 1966. Bandet har givet meget få koncerter i Danmark gennem tiderne. Barclay James Harvest var en af de første grupper, der eksperimenterede med såvel mellotron - en tidlig, analog forløber for synthesizeren- som samarbejde med store orkestre. Gruppen kan på mange måder sammenlignes med et band som The Moody Blues - bandet med 'Nights in White Satin (The Night)', som danske Sort Sol har haft på repertoiret - og spillede som oftest typisk 'europæisk' rock med vægt på lange melodiske forløb.

Nu er det lykkedes at få den eneste koncert i 2021 i Danmark til Fuglsøcentret.

Peter Brinks fortæller: ”Jeg er rigtig stolt og glad over dette. 12 år gammel så jeg deres koncert foran 250.000 mennesker i det gamle Vest Berlin foran Rigsdagen – før murens fald. Så det er stort at få dem her til lille Mols i Danmark.”

I 2018 var det 50-årsdagen for udgivelsen af den allerførste plade med Barclay James Harvest, den klassiske single 'Early Morning'. For at fejre denne milepæl tog guitaristen John Lees på turne i 2018 med sit John Lees 'Barclay James Harvest', som omfattede en 50-års jubilæumskoncert i Manchester i maj samme år og fulgte dette op af en omfattende række udendørs shows i Europa (inklusive to koncerter i det gamle Herodion-amfiteater i Athen med et 70 mands orkester).

John Lees var med til at danne Barclay James Harvest.

I år er det så faktisk 40 år siden, at bandet optrådte foran Rigsdagen i West Berlin ( før murens fald ). Koncerten blev siden udødeliggjort på et livealbum. John Lees 'Barclay James Harvest' spiller på Fuglsøcentret 1. oktober i det nye år.

Publiceret 16 December 2020 16:30