Ole Wolf, Chef for Kultur og Borger i Syddjurs Kommune, har måtte skride til aflysning af en række planlagte strategiworkshops 6.-7. januar grundet de nyeste corona-restriktioner. Foto: Lars Norman Thomsen

Ole Wolf, Chef for Kultur og Borger i Syddjurs Kommune, har måtte skride til aflysning af en række planlagte strategiworkshops 6.-7. januar grundet de nyeste corona-restriktioner. Foto: Lars Norman Thomsen

COVID-19: Syddjurs Kommune udsætter strategiworkshops

Corona-restriktionerne tvinger Syddjurs Kommune til rykke deadlines for en planlagt revision af strategierne for områderne kultur, fritid, idræt og landdistrikter

Af
Lars Norman Thomsen

SYDDJURS Efter et større forarbejde i efteråret 2020 med bl.a. at interviewe en række nøglepersoner i kommunen, der er engageret inden for områderne kultur, fritid, idræt og landdistrikter, var det meningen, at synspunkterne skulle koges sammen ved en række strategiworkshops 6.-7. januar på Fuglsøcentret.

Læs mere: Firkløver: Syddjurs går utraditionelt til værks

De nyeste corona-restriktioner tvinger imidlertid Syddjurs Kommune til at udsætte arrangementerne til det igen er muligt at mødes i en lidt større flok.

Læs mere: Syddjurs henter ny udviklingskonsulent hos DGI

"Vi arbejder på at finde nye datoer, som ligger et stykke ind i det nye år, så vi kan sørge for en sikker afholdelse af arrangementet," lover Ole Wolf, Chef for Kultur og Borger i Syddjurs Kommune.

Alle forhåndstilmeldte vil modtage en ny invitation, så snart de fremtidige datoer er fastlagt. 

Læs mere: Fremtidens Syddjurs handler også om de små oaser

Tiltrængt revision

Syddjurs Byråd besluttede tidligere på året, at den nuværende kulturpolitik, godkendt i 2015, samt den nuværende fritids- og friluftspolitik, godkendt i 2016, trænger til at blive revideret. Det samme med kommunens landdistriktspolitik, der er formuleret i 2013.

Formålet er ikke at lave fire tykke bøger med masser af buzzwords og dyre fraser som indhold, men derimod kortfattede, letforståelige og overordnede strategier, som borgerne kan identificere sig med.

Læs mere: Ny konsulent skal ud og arbejde i foreningslivet

Herfra, hvor vi står

Medarbejdere hos Kultur og Borger og de fem politikere i Udvalget for Plan, Udvikling og Kultur har i efteråret lavet interviews med mere end 55 nøglepersoner, fokusgruppeinterviews med flere forskellige grupper og haft samtaler med borgere ved indkøbssteder, stationer og idrætshaller 14 forskellige steder i kommunen.

Efterfølgende er der også blevet gennemført en spørgeskemaundersøgelse.

Forarbejde, der nu først kommer til at kulminere senere i 2020.

Publiceret 28 December 2020 19:30