Da borgmester Ole Bollesen var på morgentur i Hornslet i september 2019 lignede Kom-Bi-grunden noget katten havde slæbt med ind. Det er ikke tilfældet længere, og det giver mulighed for at lave udendørs kulturarrangementer på hjørnet af Tingvej og Nyvej. Foto: Lars Norman Thomsen

Da borgmester Ole Bollesen var på morgentur i Hornslet i september 2019 lignede Kom-Bi-grunden noget katten havde slæbt med ind. Det er ikke tilfældet længere, og det giver mulighed for at lave udendørs kulturarrangementer på hjørnet af Tingvej og Nyvej. Foto: Lars Norman Thomsen

Kom-Bi:

Hvad skal grunden egentlig hedde?

Hornslet klar til at sætte turbo på arrangementer på Kom-Bi grunden, der skal være en slags kulturel fællesnævner for indfødte og de mange, der flytter til Syddjurs Kommunes vækstby nummer et

Af
Lars Norman Thomsen

HORNSLET Økonomiudvalget besluttede i efteråret 2019 at købe hjørnegrunden ved Kom-Bi. En mangeårig øjebæ, som mange borgere i Hornslet ikke var stolte over.

"Vi støtter Kom-Bi med over 400.000 kr. om året, og vi har også købt nabogrunden til Kom-Bi, så der er sikret plads til en udvidelse på sigt," noterede borgmester Ole Bollesen (S), da han i september 2019 gik morgentur i byen fulgt af flere håndfulde Hornslet borgere.

Nu skal der så ske noget på Kom-Bi-grunden til glæde for de mange borgere i Syddjurs Kommunes vækstby nummer et.

"Der er brug for mere kultur, som bevæger, samler og byder på fælles oplevelser. Tanken er, at der på Kom-Bi-grunden skal præsenteres et bredt udvalg af kulturarrangementer i løbet af 2021," fortæller Ole Thordahl Poulsen, mangeårig biografleder i Kom-Bi.

Ved en 'buskrydderdag' i september 2020 fik en flok frivillige ryddet grunden, så der blev plads til at udfolde sig. Det gav blandt andet mulighed for at afholde udendørsbiograf i anledningen af Børnekulturnatten i november.

Her blev der vist en række små tegnefilm på lærredet på Kom-Bis ydermur og udleveret popcorn til de forbipasserende børn og deres voksne. 

Ole Thordahl Poulsen og andre repræsentanter for det brede kulturliv i byen er gået sammen om at barsle med forslag til, hvad der skal og kan ske på den tidligere øjebæ.

Byd gerne ind

"Der arbejdes i øjeblikket på højtryk for at skabe et program, som kan præsentere mange forskellige typer af arrangementer. En lang række aktører har allerede budt ind med ting, men der er plads til mange flere. Så hvis du har en idé og lyst til at lave et arrangement på grunden, så kontakt Kom-Bi," opfordrer Ole Thordahl Poulsen.

Hvis Corona-situationen tillader det, indtager både biblioteket og Kulturskolen i foråret grunden med arrangementer, og i sommerperioden vil der være aktiviteter med Syddjurs Egnsteater og Syddjurs Teaterforening.

"I september besætter Ungdomsskolen grunden - og mon ikke succesen med udendørsbiograf bliver gentaget på et tidspunkt i løbet af 2021," spørger biograflederen og giver næsten selv svaret på forhånd.

FAKTA

Hvad skal Kom-Bi-grunden hedde?
  • Ligger du inde med det perfekte navn til Kom-Bi-grunden, så send dit navneforslag til kombi@kombi.dk senest 17. januar 2021
  • Det bedste forslag belønnes med 4 biografbilletter (inkl. popcorn og sodavand) til Kom-Bi, Hornslet
  • Vindernavnet offentliggøres 1. februar, og vinderen får direkte besked

Publiceret 07 January 2021 09:24