Vandreguide har vist sig at være gedigen sællert

Det første oplag af vandreguiden 'Mols Bjerge-stien – Istidsvandring i Nationalpark Mols Bjerge', er blevet revet ned af hylderne på kun 14 dage, så de fleste butikker må melde udsolgt

Af
Lars Norman Thomsen

MOLS BJERGE Vandring er mere og mere populær i Europa – men vandrerne ønsker oplevelser af høj kvalitet, gode overnatningsmuligheder og mulighed for at finde alle relevante oplysninger i forberedelsesfasen. 

Det har Nationalpark Mols Bjerge også erfaret til næsten overmål.

Det første oplag af en 143 siders ny vandreguide, 'Mols Bjerge-stien – Istidsvandring i Nationalpark Mols Bjerge', har således været en kioskbasker på rekordtid.

I løbet af blot 14 dage var første oplag forsvundet fra butikkernes hylder.

Nu er den rigt illustrerede vandreguide i trykken igen, og 2. oplag forventes at ligge i butikkerne i slutningen af januar.

Bogen er skrevet af Nationalparkens Susanne Krogstrup, der til hverdag arbejder med kulturhistorie, og som har været med til at etablere vandrestien på godt 60 kilometer.

Leading Quality Trail 

Bogens bagsidetekst fortæller meget godt om vandreoplevelsen og selve guiden:

”Betagende udsigter, artsrig og sjælden natur samt store seværdigheder. Mols Bjerge-stien fører dig gennem Danmarks mest enestående istidslandskab på en rute, der er certificeret Leading Quality Trail – Best of Europe. Det er samtidig den eneste danske sti, der kan tilbyde en ægte bjergetape.

I vandreguiden får du historierne bag stederne på Mols Bjerge-stien. Du kan forberede din tur – eller læse undervejs – om istidslandskabet, naturen, kulturhistorien samt de lokale sagn og fortællinger. Samtidig får du gode råd til planlægning af din tur og ikke mindst vandrekort til hver af de tre dagsetaper”.

Leading Quality Trail – Best of Europe er en mærkeordning for europæiske vandreruter, som European Ramblers Association (ERA) i samarbejde med Deutscher Wanderverband har udviklet et sæt kriterier for, at man komme i betragtning til.

Certificering er kun mulig for komplette ruter. De skal have en længde på minimum 50 km med mulighed for 3 dagsetaper. 

En certificering gælder for 3 år. Derefter skal ruten testes igen. Logoet for 'Leading Quality Trail' kan i denne periode benyttes i markedsføringen af ruten.

FAKTA

  • Man kan finde forhandlerne af 'Mols Bjerge-stien – Istidsvandring i Nationalpark Mols Bjerge' på nationalparkmolsbjerge.dk

Publiceret 10 January 2021 07:30