Ukunstlet, energisk og cool. Det er på en scene, at Michelle Birkballes musik kommer bedst til sin ret. Pressefoto

Ukunstlet, energisk og cool. Det er på en scene, at Michelle Birkballes musik kommer bedst til sin ret. Pressefoto

Michelle Birkballe maler med den brede pensel

Den forhenværende Thorsager teenager udgiver nyt album i denne uge - nummer otte i rækken i en 21 år lang musikalsk karriere

Af
Lars Norman Thomsen

MUSIK Den tidligere Thorsager pige, Michelle Birkballe, 39, er efterhånden blevet en fuldmoden kvinde som bare vil musikken, og som har kæmpet for at kunne leve af den siden de unge år.

Hun udfolder sig indenfor blues, soul og rock 'n roll og har en stemme, som er rå som sandpapir og med kant og karakter, som på de bedste dage giver mindelser om Janis Joplin og lignende store stemmer.

Den 15. januar er hun klar til at udsende sit 8. album. Et album der skiller sig markant ud fra de første syv, da hun har lagt bluesen bag sig og i stedet skabt et album, hvor hun tager lytteren med rundt på den helt store genre-palette med både pop, rock, country & western, soul, New Orleans jazz men selvfølgelig også med et strejf af blues, lyder det i forskræppet til det nyeste udspil, som har fået titlen '2021'.

”Jeg har altid skrevet mine sange på vrede, ulykkelig kærlighed eller frustrationer, og kan nu se, at jeg formentlig ubevidst har opsøgt love-trouble gennem tiden. Jeg tror, at jeg var bange for ikke at kunne skrive sange, hvis jeg var glad. Men det har ændret sig, så mit nye album er skrevet på glæde og en tilfredshed med tilværelsen. Om ikke andet, så har jeg da overrasket mig selv med mit nye album,” siger Michelle Birkballe.

Hyldest til Bamse

Numrene på det nye album handler om de oplevelser, som Michelle Birkballe har samlet op gennem de seneste 20 år, og derfor er der selvfølgelig en del fortællinger om forliste forhold og ulykkelige forelskelser.

Med på albummet er Michelle Birkballes engelske fortolkning af afdøde Flemming Bamse Jørgensens hit 'Ingen som dig'.

"Jeg har nummeret med for at hylde Flemming. Han har aldrig helt fået den anerkendelse blandt de yngre generationer, som jeg mener, at han er berettiget til, så derfor ringede jeg og spurgte hans enke, om jeg måtte lave en fortolkning og tage med på albummet,” forklarer hun.

Never ending Nalle

Et andet gammelt dansk rockikon, som står Michelle Birkballes hjerte nært, er Rock Nalle. Ham lærte hun at kende som 18-årige, hvor hun var roadie for ham. Siden da har de to udviklet et tæt venskab, og de seneste år har de også turneret sammen og udgivet plader.

”Nalle betyder utrolig meget for mig. Vi har et fantastisk arbejdsfællesskab, og han skal også med mig på turne som gæstesolist i 2021. Så selv i denne underlige tid, er der for mig masser at glæde sig til,” siger Michelle Birkballe.

Der er ti nye numre på albummet, og de skal fra februar 2021 ud på landevejen for at blive spillet på de danske spillesteder, hvis corona-restriktionerne ikke sætter en stopper for spilleglæden.

'Chefen'

"Jeg vælger selv de mennesker jeg gerne vil arbejde sammen med, og har erkendt jeg nok aldrig vil passe ind på en 'rigtig' arbejdsplads, hvor andre skal bestemme over mig. Jeg kan godt lide at være chefen. At spille musik er ren healing for mig, og en dejlig måde at få afreageret på. Der er aldrig to jobs der er ens, gode kollegaer, sjove oplevelser, og tid til at være mor for mine børn i hverdagene," skriver Michelle Birkballe på sin hjemmeside.

De, der kender hende godt, vil sige, at hun rammer plet. 

Publiceret 15 January 2021 06:30