Teaterleder Hege Tokle (tv.), der her er fanget ved 2020-opførelsen af 'Heksejagten', har fortsat en tro på, at Syddjurs Egnsteater kan rulle et par større forestillinger ud i 2021. Foto: Lars Norman Thomsen

Teaterleder Hege Tokle (tv.), der her er fanget ved 2020-opførelsen af 'Heksejagten', har fortsat en tro på, at Syddjurs Egnsteater kan rulle et par større forestillinger ud i 2021. Foto: Lars Norman Thomsen

Syddjurs Egnsteater har ikke tabt gnisten endnu

På trods af COVID-19 forsøger teaterleder Hege Tokle og hendes mandskab at bevare optimismen og lægge planer for fremtiden

Af
Lars Norman Thomsen

TEATER Syddjurs Egnsteater måtte lige før jul i huj og hast lukke ned for juleforestillingen 'Jul I Den Gamle Mølle' kun en uge efter premieren.

Årsagen var, rigtigt gættet, at to af teatrets medarbejdere blev testet positiv for coronavirus.

"Det var en af skuespillerne og en fra kontoret," fortæller teaterleder Hege Tokle, der ligesom resten af medarbejder-flokken er blevet testet løbende med godt to ugers mellemrum.

"Hvordan smitten kom ind i teateret, ved vi ikke. Vi er heldigvis ikke blevet ramt hårdere, både når det gælder antallet af smittede og graden af symptomer," siger Hege Tokle.

De, der gik glip af 'Jul I Den Gamle Mølle', må 'nøjes' med at se en julevideo fra forestillingen, som ligger på teaterets hjemmeside og på teatrets  Facebookside. Julesangen ligger også på Spotify sammen med andre sange fra tidligere forestillinger.

Prøvestart på Picnic

Syddjurs Egnsteater arbejder i øjeblikket på forestillingen Picnic.

Store dele af manuskriptet skal bestå af fortællinger og anekdoter fra beboere på Djursland, som er blevet indsamlet via et spørgeskema, der blandt andet er delt på kommunens intranet og teatrets Facebookside.

"Jeg er i skrivende stund ved at færdiggøre manus til Picnic. Vi har prøvestart mandag 18. januar. Der er kommet mange historier ind fra borgerne, og nu prøver jeg på at få samlet disse historier til en forestilling, der giver mening," fortæller Hege Tokle.

Planen var, at forestillingen skulle spille i forsamlingshusene i Syddjurs og Norddjurs, og der skulle desuden være fællesmiddage hvert sted. Denne plan har af indlysende årsager måttet skrinlægges.

"Vi har derfor valgt at skrue samarbejdet lidt anderledes sammen og tilbyde de respektive forsamlingshuse leje og halvdelen af indtægterne. På denne måde risikerer de ikke at stå med udgifterne til en forestilling, de ikke kan sælge, og vi har større chancer for netop at sælge forestillingen," siger Hege Tokle.

Hun sidder lige nu og tilpasser manuskriptet til den ny virkelighed. Premieren på Picnic er på Teaterets Dag 27. marts. 

Heksejagten 2021

Det lykkedes Syddjurs Egnsteater i eftersommeren 2020 at opføre en light-udgave af storsatsningen 'Heksejagten'.

Den fulde udgave kommer op i år. Premieren på 'Den Store Heksejagten' er programsat til 7. august på Møllerup Gods.

Syddjurs Egnsteater har ansat en produktionsleder, Birgitte Holt Nielsen, teaterets tidligere bestyrelsesforkvinde, i en tremåneders projektperiode. Hun, der bor i Halling, har arbejdet på den Jyske Opera i 22 år.

"Vi arbejder for fuld skrue med at samle fondsmidler ind til projektet – der skal søges intet mindre end otte fonde inden februar, så Cecilie, vores nye PR-medarbejder, har rigeligt at se til," siger Hege Tokle, der glæder sig over; at det fortsat er muligt at tro på fremtiden. Også over, at ungdomsafdelingen, VærelZe 313, har indgået et nyt samarbejde med Rønde Skoles udskoling, som skal hjælpe med at udvikle VærelZe 313. 

FAKTA

Egnsaftale

  • Den nuværende egnsteateraftale mellem Syddjurs Kommune og Syddjurs Egnsteater er 4-årig og blev forlænget i 2020. Den gælder nu frem til 2024
  • Aftalen indebærer, at Syddjurs Kommune årligt yder et produktions- og driftstilskud til den selvejende institution Syddjurs Egnsteater på 2.780.000 kroner, som staten delvis refunderer
  • Af tilskudsmidlerne skal teatret afholde husleje på 350.000 kroner årligt for brug af KulturHotellet på Hovedgaden i Rønde. Ejendommen deles med husets andre brugere, bl.a. Kulturskolen og en række lokale foreninger. Udgiften til huslejen er berettiget til refusion fra staten

Publiceret 16 January 2021 12:30