Tag med Lise Dres ind i Det Stille Rum

Den lokale nattergal er klar med fem nye og nøgne sange på ny EP

Artiklens øverste billede
Lise Dres har valgt et meget smukt cover til 'Det Stille Rum'. Det er hentet fra den forladte hangar 52 på det gamle militærareal hos Aarhus Lufthavn, hvor Lise Dres i oktober 2019 var initiativtager til EFFEKT, en undersøgende, kunstnerisk performance og udstilling, som blev skabt i mødet mellem tre lokale kvinder, scenograf Mie Dinesen, designer Signe Kirk og musiker Lise Dres. Det mindede om en sekvens fra en film af den afdøde russiske filminstruktør Andrei Tarkovskij, da porten åbnede sig i flyhangaren og åbenbarede et nærmest overjordisk smukt lys

FELDBALLE Den lokale sanger, sangskriver og komponist Lise Dres, Feldballe, udgiver 9. februar EP'en 'Det Stille Rum' med helt nye sange.

EP står for Extended Play, som oversættes til udvidet spilletid. En EP indeholder traditionelt fra to til fem sange; flere indspilninger end på en single, men færre end på en lp. 

En forløber for 'Det Stille Rum' er allerede ude og er blevet råspillet i de kredse, hvor Lise Dres har sit publikum.

Nye kan med fordel gå ind i 'Det Stille Rum' for at blive bjergtaget af de stemninger og det nøgne lydunivers, som Lise Dres skaber med sine kompositioner, hvor stemmen optræder som sit eget instrument. Stemmen flyder smukt sammen med skiftevis melankolske og håbefulde lydcollager i de meget ambient-agtige sange.

Det er knap 5 år siden, Lise Dres udgav sit sidste album 'De sidste Skygger', der fik 5 stjerner i musiktidsskriftet Gaffa.

Samme år blev Lise Dres indstillet til Gaffaprisen som `Årets danske kvindelige kunstner´.

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen