Kom på påskeskattejagt

Corona skal ikke få lov at sætte en stopper for lidt påskesjov for de legelystne, mener Museum Østjylland

Artiklens øverste billede
Museum Østjylland har i samarbejde med Ebeltoft Handelsstandsforening arrangeret en corona-sikret skattejagt, hvor børn og deres familier kan kaste sig ud i en sjov jagt efter påskeæg i byens butiksvinduer. Skattejagten er støttet af Syddjurs Kommune. Foto: Pixabay

Påsketradition Museum Østjylland går meget op i at værne om historien og holde fast i de gode og hyggelige traditioner. Så selvom både Det gamle Rådhus og Siamesisk Samling er lukket, kan man sagtens kaste sig ud i en god omgang skattejagt alligevel.

Museum Østjylland har allieret sig med byens butikker, og museumsinspektør Tina Bjerregaard håber, at mange børn og deres familier vil gå på jagt efter påske-poster i byens butiksvinduer.

Skattejagt tidligt og sent

Årets påskeskattejagt foregår ude og er ikke begrænset til et bestemt tidsrum.

"Så hvis man har børn, der står op kl. fem om morgenen, ja, så er det bare afsted på skattejagt!" smiler Tina Bjerregaard, der også har et andet lille fif:

"Hvis børnene er svære at få til at falde til ro om aftenen, så kan man også køre dem trætte med en god omgang skattejagt inden sengetid."

Sådan gør du

Rundt om i byens butiksvinduer skal børnene finde otte påskeæg, som hver har et tal. Af de otte tal danner børnene en kode, som skal bruges, når de skal åbne låsen til skattekisten – indeni gemmer sig en rigtig påskeoverraskelse. På Museum Østjyllands hjemmeside museumoj.dk kan man fra fredag 26. marts finde en vejledning til den gratis skattejagt, der foregår fra 27. marts til 5. april.

Påskeskattejagten er støttet af Syddjurs Kommune.

gs

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen