Find Farvergårdens hemmeligheder i din ferie

I sommerferien kan alle børn gætte med, når Museum Østjylland inviterer til skattejagt på Farvergårdens hemmeligheder.

Artiklens øverste billede
Farvergården er et af Ebeltofts dejligste steder, og det originale, historiske købstadsfarveri fortæller historier om en svunden tid. Foto: Museum Østjylland

Den gamle Farvergård i Ebeltoft er rig på historier om byen, arbejderne og ikke mindst det gamle håndværk, som farvning er. Men Farvergåden gemmer også på flere hemmeligheder, som du som gæst måske ikke opdager, når du går rundt i de skønne, autentiske bygninger på Adelgade.

I sommerferien kan alle børn gætte med, når Museum Østjylland inviterer til skattejagt på Farvergårdens hemmeligheder, så kig forbi og test dine evner for at opsnuse hemmeligheder.

En tidslomme

At besøge Farvergåden er som at falde ind i en tidslomme, hvor intet har ændret sig, siden det sidste stykke stof blev trukket op af farvekypen for mange årtier siden.

»Et gammelt sted som Farvergården gemmer selvfølgelig også på mange hemmeligheder, ting og steder, som vi som medarbejdere kender alt til. Men det gør vores gæster ikke nødvendigvis, og det er snyd,« smiler Tina Bjerregaard.

Skattejagt med opgaver

I sommerferien kan børnefamilierne derfor gå på opdagelse i Farvergården – både inde og ude – og finde frem til alt det hemmelige. Familierne får et opgaveark, og derefter er det ellers bare at gå i gang! Og finder I det rigtige kodeord, ja, så kan det være, I kan afsløre nogle af Farvergårdens u-opdagede sider.

Farvergårdens eventyrlige have står borde-bænkesæt, og alle er velkomne til at slå sig ned i haven og holde en lille picnic.

Man kan gå på skattejagt i Farvergården fra 26. juni til 31. august kl. 10 - 16. Der er lukket om mandagen.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Del artiklen