Unge kunstnere fortolker landdistrikter

Cello, fløjte og dans fortolker i Ebeltoft den lokale frustration og områdernes særegne kvaliteter i et intimt eksperimenterende værk skabt omkring improvisation og udfordret af en pandemi.

Artiklens øverste billede
Ensamblet Mellem Rum kan opleves på Maltfabrikken. Pressefoto

Et fyrtårn, en fabrik og en silo danner rammen, når ensemblet Mellem Rum i efteråret 2021 besøger landdistriktsområder i Danmark, Tyskland og Norge med turneen Land To See.

26.-28. juni er der åbne prøver på Maltfabrikken i Ebeltoft og forpremiere 29. juni.

Fløjtenist Johanne, cellist Emily og danser Antonia søger ind i en fælles fascination af de unikke muligheder landdistrikterne har at byde på. Livets overgangsfaser. Forbindelsen til sine rødder. At være udfordret i at opnå det, du brænder for.

Alle behandles de i en stringent og vidt åben opførelse midt i det den fysiske virkelighed, følelserne opstår i. Land To See repræsenterer en ny måde at udbyde kulturen på med en turné, hvor storbyens scener konsekvent er udskiftet med landdistrikterne. Det skaber nærvær og tilstedeværelse og de nøje udvalgte locations kommer til at optræde som ensemblets fjerde medspiller.

Hver performance får en unik karakter af netop den location, den opføres på og i samspil med. Her er intet ønske om at missionere storbykultur uden for metropolerne. I stedet hylder Mellem Rum landdistrikternes fantastiske netværk og sammenhængskraft, og bakker op om det sprog, den styrke og den berettigelse, som områderne stolt holder i hævd.

I fjordblå kostumer med kig til danserens mindste bevægelser, og en scenografi bestående af batteridrevne LED-lamper samt de smukke klassiske instrumenter, drages publikum ind i en fælles frigørelsesproces, der skaber en stærk og umiddelbar oplevelse, som kickstarter tanker og følelser.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Del artiklen