Museum Østjylland tager hul på nyt program

Hop på skinnecyklen og tag på sanketur, oplev foredrag om vikinger, fejr Håndværksmuseets jubilæum eller glæd dig til årets nye juleudstilling, der handler om gaver.

Artiklens øverste billede
Denne jul er Pyrus og hans herlige slæng flyttet til Købmandsgården, som kommer til at danne den hyggelige ramme om årets juleudstilling i Grenaa, Pyrus Forever. Foto: Søren Hartvig

»Dagene bliver hurtigt kortere nu, og kulden kryber lige så stille ind alle steder. De færreste glæder sig til det, men en af de gode ting ved efteråret er heldigvis, at vi her på museet har skruet et interessant, sjovt og varieret efterårs- og vinterprogram sammen til vores mange gæster,« lover souschef på Museum Østjylland, Karen Dubery.

Historier inde og ude

Museets række af foredrag er altid populære, og mange nyder fordybelsen indendørs i årets mørkere måneder. Dette efterår kan du glæde dig til tankevækkende historier om tyske flygtninge i Østjylland efter 2. verdenskrig, om hestekult i bondestenalderen på Djursland eller om drabelige historier om plyndringer, slagmarker og magtkampe, når den kendte arkæolog Jeanette Varberg fra Nationalmuseet gæster museet i Kulturhuset og fortæller om vikinger.

Den blændende formidler og museumsinspektør på Nationalmuseet, Jeanette Varberg, gæster i oktober Kulturhuset Randers. Her kan du opleve hende fortælle om vikingetiden med udgangspunkt i sin bog. Foto: JEanette Varberg

På BMA i Maltfabrikken kan du varme op til kommunalvalget, når historikeren og bibliotekaren sætter fokus på det danske demokrati og spiller pingpong med eksempler fra litteraturens og historiens verden.

Ude er også godt

Er du frisk på udendørsaktiviteter, byder de kommende måneder blandt andet på en hyggelig sanketur på skinnecykel på strækningen mellem Allingåbro og Randers – med smagsprøver på vild mad, naturligvis. Du kan også hoppe i kano og redningsvest og tage hele familien med på sejltur på Alling Å, hvor I hører historier om vikinger og mystiske væsner i åen. Eller tag de små i hånden og besøg de fascinerende stendysser i Tustrup, hvor I hører om kulthuse og begravelser og selv laver offerkrukker.

Efteråret er fyldt med sjove og lærerige aktiviteter arrangeret af Museum Østjylland. I slutningen af september går turen til stendysserne i Tustrup, hvor projekt "Alle børn skal med" inviterer til hygge og gode historier om kulthuse og begravelser i fortiden. Foto: Museum Østjylland

I det nye program fra Museum Østjylland kan du blandt meget andet gå i digterpræsten Steen Steensen Blichers fodspor. Det sker til byvandringen i Spentrup, hvor Steen Steensen Blicher var præst i 23 år. Foto: Museum Østjylland

Julens gaver

Der er et par måneder til, at julestemningen indfinder sig, men når den gør, så har Museum Østjylland juleprogrammet klar. På museet i Kulturhuset stilles der skarpt på gavegivning med juleudstillingen ”Fra mig til dig – Gaver i 1.000 år”, hvor museet har finkæmmet samlingen og fundet alletiders skønne julegaver og tilhørende historier frem.

Glæden ved at give, glæden ved at modtage. Temaet for årets juleudstilling i Kulturhuset er gaver af alle slags, Fra mig til dig – Gaver i 1.000 år. Oplev udstillingen med de mange spændende genstande og kast dig ud i flere andre juleaktiviteter på museet. Se mere i programmet for september-december på Museum Østjylland. Foto: Museum Østjylland

En charmerende og fræk nisse er i år rejst fra Randers til Grenaa, hvor han sammen med sine venner og arkiv-univers slår lejr i Købmandsgården. Årets juleudstilling i Grenaa er ”Pyrus – Forever” med masser af originale genstande fra den ikoniske julekalender.

I år er der også julemarked hos 25-års jubilaren, Håndværksmuseet, julehyggedag i den gamle købmandsgård og naturligvis nissejagt, som alle børn elsker.

Efterårssjov

Der er også masser af gratis aktiviteter som teater for børn, opleve middelalder-gøgl, gå på skattejagt, besøge en fed fotoworkshop og prøve kræfter med gode, gamle håndværk i skolernes efterårsferie.

Billetter til museets arrangementer skal købes eller hentes gratis på museumoj.dk under ”Kalender”.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Norddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Norddjurs' nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Norddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen