Besøg de lokale vinbønder

Kom til Dansk Vindag 4. september på nyetableret vinmark i Kastrup.

Dansk vindag ligger i år på den første lørdag i september, hvor der er gode chancer for sommerlige vejrforhold, der indbyder til en tur i en dansk vinmark, hvor druerne er ved at modnes.

Positiv udvikling

Efter en usædvanligt varm juli måned har vinstokkene kompenseret for forsinkelsen i udspring som et køligt forår medførte. Også vinbønder er forsigtigt optimistiske; men det tegner til at blive en udmærket årgang, og de senere år har vist, at de danske vinbønder har opbygget et stort erfaringsgrundlag, der er med til at fastholde en positiv udvikling i kvaliteten af de danske vine.

En række vingårde landet over holder åben vingård lørdag 4. september. På dagen kan interesserede komme på besøg for at se, hvordan en vingård tager sig ud samt smage på dansk vin. Der vil være rundvisning i vinmarkerne og tid til at stille spørgsmål om det at dyrke vin i Danmark.

En oversigt over de åbne vingårde kan findes på foreningens Vinavl og Vinvej hjemmesider: vinavl.dk/foreningen/dansk-vindag og vinvej.dk/portfolio/dansk-vindag.

Bag arrangementet Dansk Vindag, står først og fremmest de lokale vinbønder, der gæstfrit byder alle interesserede indenfor i vinmark og vineri, og desuden Foreningen Dansk Vin, som har koordineret dette arrangement siden 2003. Det er muligt at blive medlem af Foreningen Dansk Vin – også selv om man ikke dyrker eller producerer vin, men blot er interesseret i dansk vin – til reduceret pris for resten af året ved at kontakte foreningens sekretariat på sekretariatet@vinavl.dk.

Vin på Kølbækgård

Kølbækgård er en af de vingårde i lokalområdet der inviterer til Dansk Vindag 2021.

Vinbønderne Dorte og Ejgil Ib Kølbæk holder åben på deres gård med deres nyetableret vinmark. Adressen er Auningvej 48 Kastrup 8544 Mørke.

De holder åbent fra kl. 10- 16 og vil vise rundt i marken og byde en lille smagsprøve.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Norddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Norddjurs' nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Norddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen