Livets skjorte bliver ikke for kort til stor fest i Lunden

Den røde tråd topper plakaten med Shu-Bi-Dua koncert.

Artiklens øverste billede
”Gå med i Lunden”, lyder invitationen fra Bjarke Christensen og Leo Petersen, som er to af de lokale folk bag det flotte mini-festival-program. Foto: John Pedersen

Alle brikker er på plads til to dage med masser af festlige toner, der kommer til at give genlyd på og omkring Lunden i Allingåbro, på det der også kendes som Ib`s Plads i det store foreningstelt, der også stilles op til årets havnefest.

De helt utroligt hyggelige og stemningsfulde omgivelser ned til Allingåen omdannes i slutningen af uge 37 til en fin, lille festivalplads.

Leo Petersen, en af bagmændene, fortæller, at begivenheden naturligvis har fået titlen ’Gå med i Lunden’.

Og det håber han og de andre aktører i Aktiv Allingåbro så bliver tilfældet.

»Vi har hele fem top-tunede bands klar på scenen i det store foreningstelt.«

Bjarke Christensen, også aktiv i Matrosforeningen, er ikke spor i tvivl om at det bliver lidt af et tilløbsstykke.

Eventen er en del af de stort anlagte ELRO-dage, men arrangørerne Aktiv Allingåbro har udvidet, så der bliver masser af go` musik over to dage.

Henriette og Anders

Fredag 17. september åbner den lokale duo Henriette Sonne og Anders Abrahamsen ballet inden et andet musikalsk par i topklasse, Jane & Shane tager over.

Henriette Sonne og Anders Abrahamsen er kendt i flere forskellige musikalske sammenhænge, Henriette Sonne med flere af sine egne sange på Dansktoppen, mens Anders Abrahamsen er kendt fra bandet Heart of Gold, hvor Henriette også er med.

Engelske Jane og irske Shane blev nærmest opfundet af Niels Hausgaard, der et år havde duoen med på sin turne. Her er repertoiret ægte irsk og engelsk folkemusik på højt niveau.

Shu-bi-dua coverbandet Den Røde Tråd spiller fra den stor samling af Michael Hardinger kompositioner gennem tiden.


Lørdag 18. september går det så for alvor løs med Den Røde Tråd, som vel nok er Danmarks bedste fortolkere af legendariske Shu-Bi-Dua`s herlige musikalske univers men også på toppen med Kim Larsen og Gasolin-numre.

Den Røde Tråd kommer med en forsanger, der rammer meget tæt på tonen fra legendariske, men nu afdøde Michael ’Bonden’ Bundesen fra Shu-Bi.Dua.

Oldies But Goodies

På plakaten her er også bandet Oldies But Goodies med garvede musikere med base i nærområdet Allingåbro og Randers.

Peter Mackie får her selskab af musikalske venner, der blandt andet er kendt fra Wodoo og Tante Fjas tilbage i 1970’erne og 1980’erne.

På plakaten lørdag er også ”Roger and Over”, der er berygtede for deres nyklassiker Volvo B18, der har sin helt egen interaktion med publikum, der ofte står på både borde og stole for at ”spille” med.

Med i samarbejdet omkring den første Gå med i Lunden er Allingåbros borgerforening.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen