Godt helbred med kreativ kraft

Udnyt dit kreative potentiale og skab meningsfuldt liv. Torsdag 9. september inviterer Syddjurs Kommunes Billedkunstråd til foredrag og workshop omkring kunst og kreativitet som gavn for ens fysiske og psykiske helbred.

Artiklens øverste billede

Hvordan kan kunst og kreativitet hjælpe en med at finde styrke og få et mere meningsfuldt liv?

Den nyeste forskning viser, at kunst og kreativitet gavner ens helbred både fysisk og psykisk, gør en bedre til at navigere i eget liv og lede andres. At gå på kunstmuseum kan styrke intuitionen og tage bedre beslutninger via kunsten og kreativiteten og finde nye veje at gå som leder/medarbejder og som menneske - men hvorfor og hvordan?

Foredraget og workshoppen fokuserer på kunstens og kreativitetens væsen i et sundhedsperspektiv og i den enkeltes univers, både som privatperson og i arbejdslivet.

At dyrke kunst og kreativitet i privatlivet og på arbejdspladsen er langt mere end luksus for det enkelte menneske eller den enkelte leder - det er nødvendig viden og metode for at begå og udvikle sig i en kompleks verden.

Teori og praktik

Foredragets teori bindes op på praktiske øvelser, hvor lokalmiljøet omkring området ved den gamle Fiskerihavn sydvest for Maltfabrikken inddrages.

»Vi håber, at denne workshop vil give et godt indblik i, hvordan kunst og kultur indgår i vores hverdag og kan være med til at forøge livskvaliteten og give den enkelte styringen over ens eget liv,« siger Ken Zier, formand for Billedkunstrådet, i en pressemeddelelse.

Workshoppens undervisere er Lærke Egefjord og Mette Møller. Lærke Egefjord er læge, forfatter og billedkunstner og har gennem de sidste år arbejdet med kunstens og kreativitetens gavnlige aspekter i en helbredsmæssig sammenhæng.

Mette Møller er erhvervspsykolog og benytter sig ofte af kreative metoder i form af for eksempel kunstmuseer, musik, kreativt arbejde og islandske heste, som alt sammen er med til at bringe mennesker tæt på vigtige temaer og egen kreativitet.

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen