To nye soloudstillinger i Kunsthallen

Kunstnerne er Rolf Nowotny med udstillingen 'Så ræd så ræd / såret så såret og Mathias Sæderup med 'Folklore'.

Artiklens øverste billede

To nye soloudstillinger åbner lørdag 4. september kl. 14–16 med åbningstale og performance i Ebeltoft Kunsthal. Kunstnerne er Rolf Nowotny med udstillingen ’Så ræd så ræd / såret så såret og Mathias Sæderup med ’Folklore’.

De to aktuelle udstillinger er begge drevet af nysgerrighed og undren over historiefortælling og det menneskelige behov for at danne identitet gennem fortælling. Fortællinger også forstået som ideologi og magt, fortællinger forankret i æstetik, genstande eller landskab. Begge kunstnere arbejder med det iscenesatte: Rolf Nowotnys værk er en rumlig installation med skulpturelle elementer, en scenisk fremstilling af et stykke almuehorror, hvor Mathias Sæderup går mere museulogisk til værks med plancher og opstillinger, der dog også bruger teaterkulisser.

Billedkunstneren Rolf Nowotnys arbejde tager udgangspunkt i historiefortælling og den indlejrede menneskelige impuls til at danne forståelse og identitet igennem fortsat fortælling. I hans værker bliver selvet bearbejdet som en organisk, processuel fortælling, som konstant danner og omdanner den persona, vi identificerer os igennem. Ved Nowotnys gentagne brug af strategier og troper fra horrorfilm destabiliseres både rummet og personerne, som indgår i det.

Udstillingen ’Folklore’ er et nedslag i kunstneren Mathias Sæderups undersøgelse af repræsentation af den danske historie og det danske landskab i videnskab, museologi, populærkultur og politik. Hans arbejde tager udgangspunkt i den jyske hede, forandringen af det jyske landskab og fortællingerne om de folk, der boede på heden indtil begyndelsen af det 20. århundrede. Det handler om, hvordan ideen om national identitet, identificering og eksklusion af det fremmede hænger tæt sammen.

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen