Store Bjørn: Vagtskifte i biografen

Store Bjørn, en del af European Film College – den europæiske filmhøjskole - får ny leder.

Artiklens øverste billede
Rikke Braderup, ny Head of Cinema for Store Bjørn.

Et vagtskifte er på vej i Store Bjørn Biograf. I disse uger tager Rikke Braderup, 34 år, over som leder af biografen i Ebeltoft, mens Dorte Anker-Møller takker af og går på pension.

Rikke Braderup flyttede i april fra København til Ebeltoft sammen med sin familie, mand og to små drenge på to og fem. Hun er uddannet filmproducer fra ’Super 8’ i Aarhus og har siden arbejdet med at producere film, tv, events og filmfestivaller.

»Jeg glæder mig til at byde folk ind i biografen igen efter lang tids nedlukning. Det er dejligt at opleve film sammen på det store lærred, og det bliver min opgave at skabe rigtig gode fælles oplevelser,« siger Rikke Braderup.

»Det er blandt andet mit mål at folde biografoplevelsen ud med relevante ’talks’, og det er også vigtigt for mig at gøre biografen til et tilbud for alle aldre,« siger den nye biografbestyrer.

Dorte Anker-Møller har i syv år været leder af Store Bjørn Biograf:

»Det har været syv fantastiske og spændende år. Nu glæder jeg mig til at gå i biografen uden at skele til publikumstal, lydstyrke eller bekymre mig for, om popcornmaskinen virker,« lyder det fra den snart forhenværende.

Store Bjørn er en del af European Film College (EFC) – den europæiske filmhøjskole – som hvert år har elever fra det meste af verden. Højskolen åbnede dørene i udkanten af Ebeltoft i 1993, og en lang række af store filmnavne har været elever på EFC.

Store Bjørn fungerer som offentlig biograf torsdag-søndag i sæsonen.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen