Høstfest i Toubroskolens nye have

66 skolebørn, undervisere og landmænd festede og smagte på græskarsuppe af egen avl.

Artiklens øverste billede
Det er Djursland Landboforening, der står bag skolehaven på Toubroskolen i samarbejde med 4H ”Fælleshaver – Endnu flere 4H Haver”. Det er landboforeningens anden fælleshave, og begge projekter er hjulpet godt på vej med en pose penge. Midlerne er bevilget af Nordea-fonden og Friluftsrådet. Pressefoto

»Marken er mejet, og høet er høstet, kornet er i laderne, og høet står i hæs.«

Ingen høstfest uden sang. Heller ikke til høstfest i Søren Kanne-skolen afdeling Toubros nye skolehave. Landmand Poul-Otto Petersen sang for i et rask tempo, og både voksne og de 66 børn stemmede i uden besvær, ifølge en pressemeddelelse fra Djursland Landbrugforening.

Flaget er hejst, solen bager, som den kun undtagelsesvis gør her sidst i august, og over bålet hænger store gryder, som varmer den græskarsuppe, som er blevet til af græskar fra skolens fælleshave -dyrket og plukket af børnene.

»Prøv lige at se, den her mega gulerod, jeg fik,« lyder det begejstret fra én af de kortere gæster til festen, inden han tager en ordentlig bid.

»Ej, og så fik jeg bare så’n en bette én,« lyder det lettere skuffet fra en lige så kort lyshåret pige, da hun trækker sin gevinst op af jorden.

Respekt for haven

Kristian Petersen er landmanden, der har afsat et stykke jord til skolens fælleshave.

»Skolen skal virkelig have ros for deres indsats. Jeg synes, det er skønt, at de er så engageret og involveret i projektet, men noget af det bedste er, at der bare er sådan en rigtig god stemning,« lyder det ifølge pressemeddelelsen fra en glad fra Kristian Petersen, inden han får serveret en dampende varm portion suppe.

Den første mundfuld giver da også anledning til en anekdote fra dengang, han var dreng, hvor hans forældre dyrkede græskar på disse kanter, og moderen lavede suppe af dem.

Børnene griner, leger og løber hjemmevant rundt i haven men med fuld respekt for de steder, der er dyrket. De ved, hvor lang tid det tog, at gøre haven klar, og de ved, at selvom planterne ikke ser ud af alverden i starten, så kan de alligevel vokse sig større – både under og over jorden.

»Vi bruger haven rigtig meget, og børnene får rigtig meget ud af arbejdet med haven. De spørger tit, om vi lige skal gå en tur herned. Vi har endda hørt om et par stykker, som har fået sig et lille stykke af haven derhjemme. Ting smager bare bedre, når man selv har dyrket det,« forklarer Trine Sartour, som er en af skolens tovholdere på haven.

Største græskar

Da Toubroskolen tidligere i år anlagde haven, og eleverne gravede, hakkede og såede, fik hvert klassetrin et bed, hvor de skulle plante græskar. Den klasse, som til høstfest havde det største græskar, vandt en præmie. Det blev i år 4.-5. klassen, som modtog en fælles gave i form af bolde, sæbebobler og kæmpe farvekridt.

Alle børnene var denne dag enige om, at det var bedst at lade græskarrene sidde på planten og vokse sig endnu større, for måske de kunne blive store nok til at pynte skolen til Halloween.

Der blev afholdt første høstfest på Toubroskolen Pressefoto
Pressefoto
Pressefoto
Pressefoto


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Norddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Norddjurs' nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Norddjurs på listen og tryk tilmeld.
d


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen