Kultur bevarer, kunst bevæger

Hornslets Skoles valghold i Billedkunst på 8. årgang har deltaget i en spændende besøgsroulette, hvor lokale kunstnere på skift har stillet deres kunstneriske evner til rådighed.

Artiklens øverste billede
Et par eksempler på elevernes færdige resultater, der har kunnet ses i Byens Hus i Mørke.

Hornslet Skole har benyttet sig af Folkeskolelovens ord om den åbne skole. I dag forpligter skoler til at åbne sig mod det omgivende lokalsamfund.

Således har 8.klassernes valghold i Billedkunst deltaget i en spændende besøgsroulette, hvor lokale kunstnere på skift har stillet deres kunstneriske evner til rådighed.

Elevernes værker spænder vidt fra tegninger og malerier til fremstilling af sten- og bronzeskulpturer.

De 4 deltagende kunstnere; Ulla Philbert, Inge Hacke, Torben Klostergaard og Palle Daugaard har udvist stor samarbejdsvilje, kreativitet og har, på trods af corona og de omfattende restriktioner, formået at skabe gode ’rum’ for læring og fordybelse, fortæller underviser i Billedkunst på Hornslet Skole, Mette Birkemose.

»Undervisningen har fortrinsvis været henlagt til de lokale aktørers haver og værksteder, hvor pavilloner og telte har givet plads til elevernes udfoldelser. Der er blevet budt på diverse forfriskninger, og det gode læringsmiljø, og elevernes dygtighed har resulteret i særdeles flotte slutprodukter,« fortæller Mette Birkemose.

Elevernes værker er efterfølgende, hen over sommeren 2021, blevet udlånt og udstillet i Byens Hus i Mørke.

Kunstværkerne spænder vidt - fra tegninger og malerier til fremstilling af sten- og bronzeskulpturer. Værker, der alle skulle have været anvendt ved elevernes afsluttende prøve, som desværre blev aflyst på grund af corona.

»Det har dog ikke kunnet ødelægge oplevelsen af et yderst spændende og lærerigt forløb skabt i samarbejde med kræfter fra det lokale kulturliv. Her er skabt værdifulde kontakter,« siger Mette Birkemose.

Mette Birkemose

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen