Kolind er street

I år lægger Kolind igen asfalt til en af de events, der finder sted over hele landet på Gadeidrættens Dag.

Artiklens øverste billede
Lørdag 11. september giver ildsjæle og idrætsfællesskaber alle i Danmark mulighed for at prøve kræfter med gadeidræt i form af parkour, skate, løbehjul, streetbasket, panna og meget mere. Anledningen er den tilbagevendende event 'Gadeidrættens Dag', og det er gratis at deltage. Pressefoto

For syvende år i træk fejres gadeidrætten over hele landet til Gadeidrættens Dag. 11. september er der events fyldt med åbne workshops i gadeidræt for børn, unge og voksne. En af de 37 fede events finder sted i Kolind, hvor der er skate, løbehjul og streetbasket på programmet.

Det er Kraftværket Skatehal, der har stablet eventen på benene. Til eventen vil der være rig mulighed for at prøve kræfter med streetbasket, BMX, skateboard, rulleskjøter og løbehjul. Og instruktører står klar til at hjælpe hele dagen.

Mere gadeidræt

»Danskernes idrætsvaner ændrer sig og flere og flere danskere dyrker selvorganiseret idræt. Coronakrisen har for eksempel betydet, at flere børn og unge har grebet skateboards, løbehjul, basketbolde, fodbolde eller andet og brugt byens rum i Iangt større grad. Det er en udvikling, vi forudsiger, vil fortsætte – ikke mindst set i Iyset af, at gadeidræt i dag er den femte største aktivitet, der dyrkes af børn og unge i Danmark. Det er et tegn på en ny idrætsvirkelighed i Danmark, og vi glæder os meget til at vise gadeidrættens kultur og fællesskaber frem,« siger Rasmus Hansen, projektleder på Den Nationale Platform for Gadeidræt, i en pressemeddelelse.

Hvert tredje barn

Gadeidræt er ifølge Idrættens Analyseinstitut den femte største aktivitet som børn og unge dyrker og aktivitetsniveauet på gaden har været stødt stigende siden 2011. I dag dyrker 32 procent procent af de danske børn gadeidræt.

Til trods for den stigende tendens om at flere børn og unge angriber gaden, mangler der ifølge arrangørerne af Gadeidrættens Dag fortsat en statslig understøttelse af gadeidrættens selvorganiserede fællesskaber. Gadeidrættens Dag er derfor også et opråb til de danske politikere og kommuner om, at de skal huske at understøtte de fællesskaber, der ikke organiserer sig som alle andre.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen