Frirum og fantasi for indlagte børn: Kreaheltene rykker ind på Strandbakkehuset

Inaktivitet, ensomhed og ventetid forvandles til leg, fordybelse og fantasi, npr Kreaheltene rykker ud til børnene på Strandbakkehuset.

Artiklens øverste billede
Kreahelten Cathrine (tv.) sammen med Kreahelten Lise fra Aalborg (th.). Det kreative værksted på hjul står klar til fantasi, fordybelse og leg. Foto: Børneulykkesfonden

I september 2020 blev Kreaheltene lanceret på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital i Odense for bringe mere kreativitet, fantasi og fordybelse ind i de indlagte børns hverdag. Siden har der været stor efterspørgsel på udvidelse af konceptet, og børne- og ungehospicet Strandbakkehuset i Rønde bliver nu det næste sted med sin helt egen Kreahelt.

»Efter en utrolig varm velkomst til Kreaheltene rundt om i landet, er det helt fantastisk, at vi nu har mulighed for at bringe vores kreative univers ind til endnu flere indlagte børn. Med Kreaheltene er det vores mål at skabe rammerne for kreative lege og aktiviteter. Det er nemlig noget af det, børn og familier med sygdom og diagnoser tæt inde på livet ofte kan have svært ved at finde tid til,« siger generalsekretær i Børneulykkesfonden, Henriette Madsen.

Kreahelten er klar

Når Kreaheltene rykker ind på Strandbakkehuset er det med den Kreahelten Cathrine i spidsen, og hun glæder sig til at fordybe sig i den kreative leg sammen med børnene:

»Jeg glæder mig meget til at være den første Kreahelt på Strandbakkehuset. Jeg elsker selv at finde på sjove ideer, slippe fantasien løs og for en tid skabe et rum, hvor leg, kreativitet og hygge er i fokus. Netop dét vil jeg tage med, når jeg besøger børnene på Strandbakkehuset, fuldt udrustet med perler, piberensere, glimmer og alt hvad hjertet ellers kan begære af materialer til kreativ fordybelse.«

Kreaheltene er et projekt startet af Børneulykkesfonden, som skal skabe et kreativt frirum for indlagte børn. Strandbakkehuset har fået sin helt egen Kreahelt. Foto: Børneulykkesfonden

Kreativ glemmer sygdom

Målet med Kreaheltene er at skabe et frirum og et fællesskab for de 60.000 børn i alderen 1-14 år, der hvert år bliver indlagt på i Danmark. I Kreaheltenes værksted kan børn og deres familier komme og lege med forskellige inspirerende materialer og være en del af et fællesskab, der ikke handler om sygdom eller diagnoser. I værkstedet skabes der trygge, støttende og inspirerende rammer for, at børnenes fantasi og idéer kan afprøves, udfordres og leges med.

”Når børn lever livet med kroniske diagnoser og gentagende behandlinger og indlæggelser som følgesvend, kan hverdagen være præget af anvisninger og begrænsninger. Kreaheltenes opgave er at skabe et rum, hvor barnets egne valg og motivationer er i centrum,” fortæller Henriette Madsen.

Kreaheltene udspringer af projektet Legeheltene, der siden 2016 har skabt aktiv leg og bevægelse på børneafdelinger landet over – nu på 14 hospitaler i Danmark og Færøerne.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen