Ny dansk udkantskomedie og Hopkins i stjernespil som dement far

Den nye danske film "Hvor kragerne vender" spiller i Store Bjørn denne uge sammen med Oscar-belønnet film med dement i hovedrollen.

To film vises i Store Bjørn Biograf i denne uge. Den herlige danske udkantskomedie ”Hvor kragerne vender”. Og ”The Father” – den Oscarbelønnede film om en dement fars søgen efter mening og værdighed i sit liv, eminent spillet af 83-årige Anthony Hopkins.

Fra land til by

”Hvor kragerne vender”, der er Lisa Jespersens første spillefilm, kaster et kærligt og humoristisk blik på kulturforskellene mellem land og by og på temaer som familie, rødder og ubrydelige bånd. Rosalinde Mynster er vidunderlig i rollen som Laura, der for længst har lagt udkantslivet bag sig og er flyttet til storbyen, hvor hun kalder sig Irina. Nu vender hun tilbage for at deltage i sin brors bryllup og opdager, at bruden er barndomsfjenden Catrine, der ser ud til at have møvet sig ind på den plads, Laura efterlod. Andre medvirkende er Bodil Jørgensen, Jens Jørn Spottag og Anne Sofie Wanstrup.

Livet kører af sporet

Demens er et emne, der i de seneste år har fundet plads som filmisk tema. I ”The Father” følger vi den gamle far, Anthony, der reagerer aggressivt på den stigende forvirring i sit liv – som når mennesker pludselig skifter udseende og navn for øjnene af ham, og han ikke kan fastholde livet, som det var.

Hans datter, spillet af Olivia Colman, vil gerne hjælpe, og den rette hjælp er efter hendes opfattelse, at faren flytter på plejehjem, hvor han kan få den påkrævede støtte og pleje. Men Anthony, der har smidt adskillige omsorgspersoner på porten, synes, han har det fint nok.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen