LOF Djursland klar med efterårsprogram for 2021

LOF Djursland har efterårsprogrammet klar, der blandt andet byder på simuleret vandring og badehotelsmiddag.

Artiklens øverste billede
Madhistoriker Bettina Buhl er madkonsulent på tv-serien Badehotellet. Hun er sammen med sin mand Benno Blæsild blandt efterårets foredragsholdere. Arkivfoto

Efteråret i LOF Djursland byder på en række ture og foredrag, som er med til at sætte fokus på Djursland. Der er stor spændvidde i programmet, der strækker sig fra ekskursion til Køkkenmøddingen ved Meilgaard og en fortælling om de ældste Djurslændinge, til et foredrag om “Reformernes Norddjurs – fra fire små kommuner til én stor”.

Badehotel og turisme

Blandt andet byder LOF på en enestående aften på Kysthotellet med foredraget ”Badehotel og turisme”. Foredragsholderne har stor indsigt i serien ”Badehotellet” og som en ekstra bonus, serveres der en dejlig veltillavet middag. Opskrifterne er selvfølgelig fra fru Andersens køkken.

»Vi har været så heldige, at historikeren Benno Blæsild, vil gøre os klogere på ovenstående tema sammen med sin hustru, madhistoriker og museumsinspektør fra Det grønne Museum, Bettina Buhl«, siger Dorte Lomholt fra LOF Djursland i en pressemeddelelse, hvor der fortsættes:

»Imens middagen indtages, vil de fortælle ud fra deres viden som konsulenter på TV- serien ”Badehotellet”. Bettina er konsulent på køkken- og maddelen og har lavet opskrifterne til maden, som gæsterne på Badehotellet nyder. Benno er historisk konsulent på manuskriptet.«

Simuleret vandring

Sæsonenslutter af med “En Simuleret Vandring i byen og i naturen omkring Grenaa”.

Her vil Jørgen Katholm, som stort set hele sit lange liv har boet i Grenaa, fortælle og øse af sin store viden. Han vil guide os gennem området med byhistoriske, geologiske og retshistoriske vinkler.

Det er planlagt sådan, at alle kan deltage, da “Den simulerede Vandring” foregår i Pavillonen i Grenaa om eftermiddagen.

Smukke Djursland

Dorte Lomholt fortæller, at ovenstående arrangementer er en del af et større tema om ”Det smukke Norddjurs”.

»Foredragene og ekskursionerne vil fortsætte i de kommende sæsoner, så vi bliver klogere på det område, vi bor i. Dette uanset om det er Norddjurs øst eller vest, nord eller syd.«

Der vil muligvis blive føjet ekstra arrangementer/kurser til, som efteråret skrider frem. Men udover de nævnet nyheder starter der flere andre hold op inden for blandt andet bevægelse. Alt dette kan ses på hjemmesiden www.lof.dk/djursland.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Norddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Norddjurs' nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Norddjurs på listen og tryk tilmeld.
d


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Del artiklen