Svenske viser smelter hjerter

Perry Stenbäck og Dekadansorkestern på Kulturloft.

Artiklens øverste billede

Perry Stenbäck kan spille på ”alt hvad der har strenge og tangenter”. Og så kan han, som en anmelder udtrykker det, smelte et hjerte af støbejern med sine svenske viser. Vil man opleve det selv, har man chancen lørdag 25. september kl. 20, når Perry og Dekadensorkestern udfolder den svenske visetradition på Kulturloft på Maltfabrikken.

Perry Stenbäck og Dekadansorkestern har i de senere år forført det ene koncertpublikum efter det andet med Perrys egne sange, såvel som fortolkninger af perler fra den nordiske visetradition. Med overbevisende musikalitet og fornem forståelse for stilen løfter de arven fra Evert Taube og Cornelis Vreeswijk. Altid i deres egen respektfulde fortolkning, og ofte stænket med jazz og blues.

Bor i Danmark

Svenske Perry Stenbäck har boet mere end halvdelen af sit liv i Danmark, men musikalsk trækker han stadig en lige linje til landet, der gav os udødelige klassikere som ’Felicia Adjö’ og ’Veronica’ af Cornelis Vreeswijk, og ’Calle Schewens vals’ og ’så skimrande var aldrig havet’ af Evert Taube. Jævnligt føjer han selv nye værker til den livskraftige nordiske visetradition: Mange af Perry Stenbäcks egne sange er gjort af det stof, som klassikere er lavet af. Hvilket man kan glæde sig til at høre på Kulturloft, når den virtuose svensker indtager scenen med sit altid velspillende orkester. Dekadensorkestern udgøres af Perry Stenbäck på vokal og adskillige strengeinstrumenter, Naja Storebjerg på kor, tangenter, klokkespil med mere, Christine Dueholm på trommer og kor og Henrik Kunz på kontrabas og kor.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

gs

Læs også

Del artiklen