Kafé Kolind: Claus Wistoft kom forbi med millioner fra TrygFonden

Den sociale café modtog tidligere på året en donation fra Trygfondens regionale råd i Region Midtjylland til projektet ’Musik til fremme af mental sundhed’. I onsdags blev checken overrakt af viceborgmester Claus Wistoft, der sidder med i det regionale råd.

Artiklens øverste billede
Claus Wistoft overrakte cchecken på de 2,2 mio. kroner til en repræsentant fra Kafé Kolind og musikpædagog mastermind Daniel Demsitz. Foto: Lars Norman Thomsen

Kafé Kolind, som holder til, hvor tidligere Drasbeks Hotel slog sine folder i Kolind, fik tidligere på året vished for, at der dryppede 2,2 millioner kroner fra TrygFondens regionale råd i Region Midtjylland til projektet ’Musikkens fællesskaber’.

Den sociale café hjælper sårbare borgere i Syddjurs Kommune med at få det bedre ved at spille musik.

Sangen har vinger, langt den os bringer, og det at være med i et band fremmer tillige følelsen af at være en del af noget større - et musikalsk fællesskab.

Derfor var det også en glad Daniel Demsitz, musikpædagog og mastermind på projektet, som i onsdags kunne byde velkommen til viceborgmester i Syddjurs Kommune, Claus Wistoft, der på vegne af TrygFondens regionale råd i Midtjylland kunne overrække checken på de 2,2 millioner kroner.

TrygFondens regionale råd i Midtjylland består af 16 demokratisk valgte kandidater. Sammen med repræsentanterne fra de øvrige fire regioner udgør de TryghedsGruppens øverste myndighed og har bl.a. indflydelse på de midler, TrygFonden hvert år uddeler til landsdækkende og regionale projekter. En af de 16 kandidater i Midtjylland er netop Claus Wistoft.

Unikt og ekstraordinært

»Vi var enige om i TrygFonden at bevilge penge til ’Musikkens fællesskaber’, fordi projektet er unikt, og yder en helt ekstraordinær indsats for at inkludere mennesker i nye fællesskaber og bekæmpe ensomhed,« lød det fra Claus Wistoft, der håbede, at de 2,2 millioner kroner trods alt ville være kærkomne, selv om Kafé Kolind egentlig havde ansøgt om 3 millioner kroner.

»Vi er inderligt taknemmelige for denne donation, og for at TrygFonden på denne måde, giver os muligheden for at kæmpe for fællesskabet,« takkede musikpædagog Daniel Demsitz.

Vi var enige om i TrygFonden at bevilge penge til ’Musikkens fællesskaber’, fordi projektet er unikt, og yder en helt ekstraordinær indsats, for at inkludere mennesker i nye fællesskaber og bekæmpe ensomhed

Claus Wistoft på vegne af TrygFondens regionale råd

Kafé Kolind var fyldt til bristepunktet i onsdags, hvor der både blev serveret lækker aftensmad og dessert, som smeltede på tungen, organiseret af Kafé Kolinds chefkok, Lars Hvidtfeldt, plus vankede en koncert med Shu-bi-dua coverbandet ’Den Røde Tråd’.

Fortsat penge?

Et udkomme af Kafé Kolind musikprojektet er Kolind Balladeband, som har medvirket i flere offentlige sammenhænge.

Syddjurs Byråd har tidligere afsat 100.000 kr. årligt under Udvalget for plan, udvikling og kultur som støtte til Kafé Kolinds musikprojekt.

Hvorvidt det også skal være tilfældet fremover, bliver afklaret af et nyvalgt byråd.

I budgetbemærkningerne til det indgåede budgetforlig 2022 (plus de tre følgende overslagsår) i Syddjurs Byråd står der, at der skal gennemføres en evaluering i 2024 for at vurdere, om bevillingen til musikprojektet skal fortsætte.

Læs også

Del artiklen