Arkitekturens dag i Syddjurs

Syddjurs Kommune og Blis inviterer til guidet gåtur ved Kalø på Arkitekturens Dag 3. oktober.

Med udgangspunkt i højdedraget Store Baunehøj nord for Rønde introduceres temaet Arkitektur og Nye forbindelser til natur med en guidet gåtur gennem det storslåede landskabsrum ved Kalø, forbi Museum Østjyllands åbne udgravning af den oprindelige landsby Bregnet, besøg ved Strandhuset og Tyrahytten og videre ad oldtidsvejen til Kalø Slotsruin, hvor en moderne trappe tilbyder en ny oplevelse af ruinen og landskabet, kig indenfor i Jagtens Hus, der formmæssigt og materialemæssigt inddrager landskabet langs kysten og skoven, der omgiver det nye hovedsæde for Danmarks Jægerforbund. Dagen slutter med forfriskninger omkring bålet i den store bålhytte.

Programmet udformes så det vil være muligt at springe på undervejs. Målgruppen er børnefamilier og tempoet lægges til rette under hensyn hertil.

»Naturen i Syddjurs har store kvaliteter både som hjemsted for sjældne planter og dyr og som mål for rekreativ udfoldelse. Naturen bringes tættere på vores dagligdag og vi har en fælles interesse i værne om naturen, men også i at gøre den tilgængelig på måder, der ikke begrænser naturen, men i stedet beriger den. Det er ikke et enten eller – det er et både og,« udtaler Riber Hog Anthonsen, formand for Arkitekturkomiteen i Syddjurs Kommune i en pressemeddelelse.

Arrangementet er søndag 3. oktober kl. 10 - 16. Start ved Store Baunehøj, P-pladsen ved Grenåvej. Læs mere på www.syddjurs.dk og OplevSyddjurs.dk samt på www.arkitekturensdag.dk.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Del artiklen