Hjælp Nationalparken med at indrette nyt naturområde

Deltag i den sidste workshop omkring indretning ved Agri, så der er plads til både friluftsliv og græssende dyr.

Artiklens øverste billede
Græssende dyr skal leve side om side med mennesker i naturen ved Agri i Mols. Hvordan gør vi det bedst? Er det store spørgsmål til workshop på Fuglsøcentret. Pressefoto

Nationalpark Mols Bjerge, Den Danske Naturfond og Københavns Universitet holder den tredje og sidste workshop om græsning og friluftsliv 6. oktober kl. 16-19:30 på Fuglsøcentret.

Et nyt naturområde ved landsbyen Agri i Nationalpark Mols Bjerge bliver snart offentligt tilgængeligt. På naturområdet går græssende dyr, der er vigtige for biodiversiteten, men hvordan indretter man området, så der både er plads til de græssende dyr og samtidig til friluftslivet?

Tredje i rækken

Første workshop handlede om græsning som et effektivt middel til at beskytte biodiversiteten, anden workshop om, hvordan man kombinerer græsning og friluftsliv, og den tredje og sidste workshop kommer til at handle om konkrete løsninger for naturområdet ved Agri.

Det kan være spørgsmål om, hvor hegnslinjen placeres og ligeledes låger og udgange, så det er nemt og trygt for besøgende at finde rundt i området. Indretningen af det nye naturområde ved Agri, handler også om at kigge på området i en større sammenhæng, og se på hvordan det hænger sammen områdets øvrige stier og vandreruter. Deltagernes tanker og idéer er meget vigtige for arrangørerne, og derfor består workshoppen udover korte oplæg især af gruppearbejde. Blandt oplægsholderne er Signe Nepper-Larsen, vicedirektør i Naturstyrelsen samt Rita M. Buttenschøn og Lone Kristensen fra Københavns Universitet og Lasse Baaner fra KU.

Tilmelding på thosp@danmarksnationalparker.dk senest d. 4. oktober kl. 12.00.

Læs også

Del artiklen