Dan Turéll fejres med film og koncertforestilling

I år kunne Dan Turèll - digteren med de sortlakerede negle være fyldt 75 år. Syddjurs Bibliotek og Syddjurs Teaterforening fejrer fødselaren med film og teater.

Artiklens øverste billede

Den danske digter, romanforfatter og farverige personlighed Dan Turèll (1946-1993) har sat et særligt aftryk på det danske kulturliv med sin unikke fremtoning og sin særlige kombination af folkelighed og oprør. Hans enorme litterære produktion tæller omkring 100 udgivelser, der dækker over alle genrer og medier.

Syddjurs Bibliotek og Syddjurs Teaterforening er gået sammen om at markere 75 året for Dan Turèll – om end et halvt år forsinket - med to arrangementer, der stiller skarpt den ikoniske forfatter og hans univers. Det fremgår af en pressemeddelelse fra biblioteket.

Film og koncert

Torsdag 13. oktober står Syddjurs Bibliotek for et filmarrangement i Kom-Bi i Hornslet. Her vises Lars Movin og Steen Møller Rasmussens dokumentarfilm “Onkel Danny – Portræt af en Karma Cowboy” fra 2002. Filmen er et mesterligt portræt af såvel figuren Onkel Danny som mennesket Dan Turèll.

Fredag 28. oktober gælder det et udvalg af Dan Turèlls digte sat i musik af ingen ringere end Halfdan E og hans band, som Syddjurs Teaterforening har inviteret til at lave koncertforestillingen, ”Telefon til afdøde” på Fuglsøcentret. Her vil digte som ”Hyldest til hverdagen” og ”Jeg skulle have været Taxachauffør” blive vagt til live igen i lyd og musik af det topprofessionelle band. Stemmen i front er skuespiller Mads Wille, som mange kender fra TV-serien, ”Badehotellet” og fra landets teaterscener.

Der er med andre ord rig mulighed for at dykke ned i Dan Turèlls univers, hvad end man allerede er fan, eller man for første gang stifter bekendtskab med digteren, der gjorde sætningen ”Jeg holder af hverdagen” til allemandseje.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

gs

Læs også

Del artiklen