Oplev det hele for det halve på Glasmuseet

Der er entré til halv pris og masser af aktiviteter i efterårsferien på Glasmuseet Ebeltoft.

Artiklens øverste billede
Der kan laves glaskunstværker med fusing-teknikken på Glasmuseet i efterårsferien. Pressefoto

I efterårsferien inviterer Glasmuseet store som små indenfor til halv pris. Her er også masser af aktiviteter for store og små. Der er dog begrænsede pladser til disse aktiviteter, og det kræver billet på forhånd.

Lav smukke smykker

For eksempel kan man lave et smykke med smukke, håndlavede glashjerter og -kugler fremstillet i Venedig på den berømte ”glasø” Murano.

Aktiviteten knytter an til den aktuelle særudstilling ’Maestro’, der består af enestående værker skabt af glasblæser Lino Tagliapietra, som er født på Murano og har værksted her.

Masker og kunstværker

Venedig er også udgangspunktet for Maskeværkstedet i Kids Corner, hvor man hele ugen kan hygge sig med at dekorere en karnevalsmaske, og har man lyst, kan man tage et billede af sig selv foran én af Venedigs smukke broer og måske være den heldige, der vinder en flot glasgave.

Mandag og onsdag er der mulighed for at lave et billede af farvede glasstykker, som efterfølgende varmes op og smeltes fast på en glasplade (fusing). Efter to dage kan det færdige kunstværk afhentes. Du kan også dekorere en lanterne eller et drikkeglas med motiver efter eget valg, når der er sandblæsning tirsdag og torsdag.

Æbler af glas

Hele ugen kan du gå på Æblejagt og besøge glasværkstedet, hvor du kan se, hvordan den gloende glasmasse forvandles til flotte æbler, og husk, at der er rundvisning hver dag i efterårsferien – også i weekenderne.

Se program, priser på aktiviteter og info om billetter på www.glasmuseet.dk .


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Del artiklen