Sov under stjernerne i efterårsferien

Bliv ven med mørket, når Nationalpark Mols Bjerge tilbyder overnatning i det fri hos Karpenhøj Naturcenter i Mols Bjerge.

Artiklens øverste billede
Hvis der er skyfrit, er der slet ikke så mørkt om natten, når månen får lov at skinne. Pressefoto

Lørdag den 23. oktober kan man være med til at overnatte i naturen sammen med Nationalpark Mols Bjerge. Nat i naturen-arrangementet er for de mennesker, der gerne vil udfordres lidt og prøve at sove ude på et tidspunkt, hvor mange tror, sæsonen for udeliv er slut.

For når mørket falder på, er der andre dyr, der står op, og mens vi i første omgang udfordres på vores syn, så vænner vores øjne sig til mørket, og vores sanser skærpes.

Nattesyn og skærpet hørelse

Som del af overnatningen kan man komme med på mørkevandring uden andet lys end måne og stjerner, hvis ellers det er skyfrit. Her kan man opleve, hvordan øjnene vænner sig til det sorte, og at man selv i buldermørke kan bevæge sig rundt.

Har man ikke lyst til en mørketur i efterårsnatten, kan man også nøjes med at hygge med snitteaktiviteter, skumfiduser og pandekager omkring bålet. Siddende omkring bålet kan man lytte til nattens lyde uden for bålets lyskrans. Når man til slut putter sig i soveposen er det til lyden af nattens lydtæppe og måske med kig til stjernerne.

Overnatningen arrangeres af Nationalpark Mols Bjerge og foregår på Karpenhøj Naturcenter. Man kan vælge at sove i telt, shelter eller hængekøje, eller man kan få hjælp af instruktørerne til at bygge en bivuak. Alle hjælper til med at lave mad over bål.

Efter en forhåbentlig god nats søvn i naturen spises morgenmad, hvor man måske taler om, hvad man har hørt i løbet af natten.

Nat i Naturen bookes på nationalparkbooking.dk.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Del artiklen