Kulturgrunden indvies med tape, graffiti og musik

Kulturgrunden i Hornslet indvies med et program, der præsenterer både den nybyggede scene, graffitivæggen og kunstkuben.

Artiklens øverste billede
Det er grunden her ved Kom-Bi, som skal huse byens nye kulturhus. Foto: Lars Norman Thomsen

I starten af september blev det muligt at oprette Hornslets nye forening ’Kulturgrunden’, som gennem de næste par år skal være med til at skabe et forum for kultur med fokus på mangfoldighed og samhørighed centralt i Hornslet.

Som noget af det første har foreningen Kulturgrunden kastet sig ud i indvielsen af selve Kulturgrunden. Gennem sommeren har en gruppe frivillige gået og bygget på den nye scene og graffitivæg på grunden. Den lokale graffitimaler Don Dato har dekoreret væggen med et stort maleri og Kulturgrundens logo.

Åbningsfesten er 15. oktober.

Hvad er Kulturgrunden?

Men hvad er i grunden Kulturgrunden, fristes man til at spørge. Det svarer de selv på i en pressemeddelelse fra kommunen:

»Kulturgrunden er ment som et springbræt til det kommende Kulturhus, som ventes færdig i 2025. Indtil huset står færdig, har frivillige kræfter skabt et forum, som kan bruges af borgerne samt byens foreninger. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Eksempler på arrangementer på Kulturgrunden kunne være: Loppemarkeder afholdt af skoleklasse for at tjene penge til klasseture, afholdelse af koncerter, opvisninger i foreningsregi, opførelse af teater, koncerter, baggagerumsmarked, markedsdag for lokale forretninger, boksekampe eller glögg og æbleskiver på en kold decemberdag.

En kunstkube i Hornslet

Ud over scene og maleri har Kulturgrunden også fået sin helt egen Kunstkube. Kunstkuben skal løbende præsentere forskellige kunstudstillinger, som viser noget af Syddjurs’ mangfoldighed inden for kunst. Til en start er det Kulturskolen, der er kurator for Kunstkuben, mens det med tiden formentlig vil blive mere lokalt forankret i foreningen Kulturgrunden. Kunstkuben vil altid være fyldt med kunst, som man kan tage ned og kigge på, når det passer ind i ens eget program.

Til indvielsesfesten stiller Kulturskolen derfor op med en workshop for alle. Her skal Kunstkuben dekoreres med tapekunst, og alle kan være med.

Musik, pølser og graffiti

For at få indviet Kulturgrunden med et ordentligt brag, vil der hele eftermiddagen 15. oktober være aktiviteter for store og små. Ud over tape-workshop med Kulturskolen er der koncert med Skrallebang for hele familien. Man kan også selv prøve at male graffiti sammen med graffitikunstneren Michael Lapp og høre musik og være med til fællessang sammen med Thomas Lennart duo.

Der vil være pølser til alle der kigger forbi. Klokken 16 indvies grunden ved Riber Hog Anthonsen, formand for Plan, Udvikling og Kultur samt ved formand for foreningen Kulturgrunden.

Holder altid åbent

Har man idéer til aktiviteter på Kulturgrunden, skal man ikke tøve med at indtage grunden. Alle kan tage kontakt til foreningen Kulturgrunden og stille op med et arrangement.

Følg med på facebooksiden ”Kulturgrunden Hornslet” for mere information om aktiviteter og udvikling af Hornslets nye kulturelle samlingssted.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Del artiklen