Ryomgård Bypark kan nu hejse Dannebrog på årets mærkedage

Den smukke park ved indgangen til Ryomgård fra Aarhus siden er blevet betænkt med både flagstang, vimpel og flag af sin nabo, Ryomgårds ældste virksomhed, JIFFY A/S.

Artiklens øverste billede
Fra v.: Peter Møller, mastermind for Ryomgård Bypark, Kirting Olesen, formand for Ryomgård Distriktsråd og Hans Gammelgaard, direktør for JIFFY A/S, foran Byparkens nye flagstang. Fotos: Lars Norman Thomsen

Det er blevet bemærket af mange, at Ryomgård har en smuk indkørsel til byen fra syd efter, at Byparken ved frivillige hænders hjælp blev anlagt i 2020 på initiativ af primært idemager Peter Møller, en dygtig række af medhjælpere og understøttet af Ryomgård Distriktsråd.

Peter Møller & co. kunne ikke holde ud at kigge på det komplet tilgroede jordstykke skærmet af en jordvold, som havde været en øjebæ i mange år - helt tilbage fra Midtdjurs Kommunes levetid.

Torsdagshygge for de frivillige, der passer Byparken så flot, efter veludført dåd.Etableringen blev mulig takket være velvillig økonomisk støtte fra en række sponsorer, såvel virksomheder, fonde og private borgere.

Siden har en frivillig arbejdsgruppe med Peter Møller som mastermind sat sig for at holde Byparken snorlige og pæn og ren.

Gruppen mødes hver torsdag formiddag og arbejder nogle timer, før man går hver til sit igen efter en kop kaffe eller en øl i det overdækkede terrassehus, der pryder Byparken.

Jeg bliver så glad hver gang jeg drejer ind på Industrivej og ser, hvor smukt Byparken tager sig ud, og hvordan frivillige passer den så flot.

Hans Gammelgaard, direktør JIFFY A/S

Byparken er blevet et fikspunkt i Ryomgård for både bysbørn og gående, cyklister og bilister på gennemkørsel. En oase, hvor man kan tanke op, spise sin frokost og nyde solen, mens børnene leger på legepladsen.

Ryomgårds ældste virksomhed, JIFFY A/S - tidligere JIFFY POT eller i folkemunde ’POTTEN’ - har været så betænksomme at donere et beløb til Byparken til indkøb af flagstang, vimpel og flag. Flagstangen pryder nu den irgrønne græsplæne.

»Jeg bliver så glad hver gang jeg drejer ind på Industrivej og ser, hvor smukt Byparken tager sig ud, og hvordan frivillige passer den så flot. Derfor var det oplagt, at vi som naboer skulle bidrage med en gave, og det blev så en flagstang med tilbehør,« siger direktør Hans Gammelgaard, JIFFY A/S.


Fra v.: Peter Møller, mastermind for Ryomgård Bypark, Kirting Olesen, formand for Ryomgård Distriktsråd og Hans Gammelgaard, direktør for JIFFY A/S, foran Byparkens nye flagstang. Fotos: Lars Norman Thomsen

Nyt projekt spøger

Grunden, hvor Byparken ligger, ejes af Pindstrup Mosebrug. Det samme er tilfældet med nabogrunden, som fungerer som midlertidig parkerings- og vendeplads for lastbiler med ærinde på Industrivej.

Denne grund har Ryomgård Distriktsråd også et erklæret ønske om at ville forskønne, så hele området fremtræder som et samlet hele.

Ryomgård Distriktsråd har fremsendt en ansøgning til Udvalget for plan, udvikling og kultur (PUK) med et forslag til, hvordan grunden med fordel kunne tage sig ud, fortæller Kirting Olsen, formand for Ryomgård Distriktsråd.

Projektet koster ikke en bondegård. Ryomgård Distriktsråd afventer et svar fra PUK.


Læs også

Del artiklen