Ombygget cirkusvogn får følelserne frem

31-årige Noa fra Ebeltoft har forvandlet en gammel cirkusvogn til et tinyhouse. Den kan nu købes på dba.

Artiklens øverste billede
Med sine 22 kvadratmeter lever cirkusvognen op til termen tinyhouse. Pressefoto

Du har måske hørt om de skure, der bliver bygget som boliger, hvor hver en kvadratmeter er udnyttet, og hvor man bor for at leve mere simpelt, tættere på sin familie og i et større samspil med naturen? Nu er sådan en bolig

Et ikke et helt almindeligt tinyhouse er kommet til salg på DBA. Det lille hjem er nemlig pakket ind i en cirkusvogn, som sælgeren 31-årige Noa Skovdal og hans kone har totalrestaureret efter bæredygtige standarder.

I dag står den pensionerede cirkusvogn syd for Ebeltoft i det bæredygtige arbejdsfællesskab Grobund, og her har du desuden mulighed for at lade den stå. Det skriver DBA Guide.

20 kvadratmeter

Noa Skovdal og hans kone købte en gammel og træt cirkusvogn fra Cirkus Dannebrog, som de brugte et halvt år på at sætte i stand. I halvandet år boede parret i vognen.

»Vi har taget al ”indmaden” ud af vognen og isoleret den helt ”fra bunden”. Vi har også lagt nyt tag på, og vognen har fået flere vinduer i den ene side,« fortæller Noa til dba og oplyser, at cirkusvognen nu er lavet til en bolig, man varmemæssigt bo i hele året.

Noa Skovdal har sat den gamle cirkusvogn i stand, der nu står på Grobund. Foto: DBA Guide

»Efter cirkusvognen er kommet til salg på DBA, er jeg to gange blevet ringet op af folk, der mener, vognen er deres gamle barndomshjem. De synes, de kunne genkende den fra deres tid i cirkus. Det er da hyggeligt,« fortæller Noa til DBA Guide.

Se video fra dba her.

De fleste af materialerne, som er brugt til at istandsætte vognen, er købt brugt eller genanvendt. Det gælder også vinduerne og det gamle køkken, Noa har indsat i vognen.

Sådan er reglerne

Cirkusvognen opfylder nemlig, som den står nu, kriterierne for at være en ”rigtig” bolig. Du må derfor ikke have folkeregisteradresse i vognen. Der følger altså intet ”vej-nummer” med Noas tinyhouse. Der er dog intet til hindre for, at du bor i vognen. Du skal bare ikke forvente, at du kan have en postkasse knyttet til vognen, som din post leveres til – du skal formelt set have en anden folkeregisteradresse.

Men står du og mangler et anneks eller et ekstra værelse i dit hus, kan du nemt udvide dine beboelseskvadratmeter ved at købe denne cirkusvogn.

Læs også

Del artiklen