En aften med farver i tinghuset

Kunstforeningen indbyder til Kulturmøde i Tinghuset med fokus på farver i kunsthistorien.

Artiklens øverste billede

Tirsdag 2. november kl 19, kan du komme til Kulturmøde i Tinghuset i Ebeltoft. Her er der fokus på farver i kunsthistorien i et oplæg ved Lektor emiritus Hans Jøren Frederiksen.

Former og farver er de basale ingredienser i alle maleriske frembringelser. Siden oldtiden har kunstnere filosoffer og videnskabsmænd dsikuteret farvefænomenet, og i flere omgange har det givet anledning til egentlige farveteorier. Centrale navne i denne sammenhæng er Leon Battista Alberti, Isaac Newton, Johan Goethe, Wassily Kadinsky og flere.

Det vil Hans Jørgen Frederiksen tale mere om.

Gennem hele sit voksne liv har han arbejdet med kunsthistorie, billedkunst og arkitektur.

»Kunst er for mig en uudtømmelig kilde, som bliver ved med at begejstre. Jeg mener, at naturen er lig med sandheden. At det er et fænomen, der ikke kan lyve. Og for at forstå begrebet kunst, så er man nødt til at forstå naturen,« fortæller Hans Jørgen Frederiksen i pressemeddelelsen.

Biletter kan reserveres på kultur@ebeltoftkunstforening.dk.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen