Lys, bevægelse, humor og sart styrke i Tinghuset

Ebeltoft Kunstforening er klar med årets sidste udstilling.

Artiklens øverste billede

Årets sidste udstilling i Ebeltoft Kunstforening bliver med fire kunstnere fra det østjyske: Billedkunstner Erik Reinert fra Knebel, fotograf Peter Odderskær fra Rønde, keramiker og skulptør Marianne Steenholdt Bork alias Filihankat fra Højbjerg og papirkunstner Jette Nørregaard fra Ebeltoft.

De fire kunstnere har hver deres vinkel på deres kunstneriske udtryk og til sammen leverer de en professionel udstilling med plads til fordybelse og forundring.

Marianne Steenholdt Bork modellerer sine figurer i stentøj, så hver figur er unik og har sit eget særpræg. Processen er meget tidskrævende og kræver flere brændinger.

Hun er kendt for sine fabulerende, keramiske værker med humoristiske linjer og et stænk af vildskab.

For Jette Nørregaard, der har haft galleri i Ebeltoft i 20 år, lokker papirets fleksibilitet og mange udtryksmuligheder.

Hendes formsprog er enkelt og bærer præg af papirets særegne muligheder. Papiret som materiale bliver i hendes hænder til sarte smukke skåle, forfinede skulpturer eller non-figurative billeder ofte bygget op af geometriske figurer.

I Erik Reinerts malerier bevæger den menneskelige figurer sig mod noget eller fra noget. Det handler om tilvalg og fravælg. Værkerne lægger op til, at vi kan tænke eller opleve en historie eller fortælling.

Peter Odderskær eksperimenterer med fotografiet og det grafiske udtryk i en blanding af det abstrakte og det genkendelige.

Udstillingen åbner 30. oktober med fernisering kl. 11 i Tinghuset og kan ses hver dag indtil 12. december. Der er fri entré i hele udstillingsperioden.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen