Koncerter på Kulturloftet

Svensk desperado-rock og danske musik-magikere spiller i Ebeltoft.

Artiklens øverste billede

Bror Gunnar Jansson har ikke blot lagt hjemlandet Sverige for sine fødder med sin flabede outlaw-bluesrock, han har også høstet stor anerkendelse i både USA, Canada og Tyskland. Duoen Gustaf Ljunggreen & Emil de Waal har stået på scenen med så mange af dansk pop, rock og folks allerstørste stjerner, at man må sætte tid af for at remse op. I denne uge kan begge opleves på Kulturloft på Maltfabrikken.

Ljunggreen og de Waal, som gæster Kulturloft torsdag 28. oktober kl. 20, er formentlig blandt de musikere, som i deres karriere har spillet live for flest forskellige publikummer. De færdes hjemmevant på kryds og tværs af genrer, og har derfor optrådt med et hav af kendte solister – fra Kim Larsen og Tim Kristensen til Alan Olsen, Poul Dissing og Band of Horses. Men de spiller også i eget navn, og de gør det med en virtuositet, der river alt og alle med sig. Deres stil er et intuitivt genremix som favner alt fra avantgarde til easy-listening og fra etno over elektronica til ren, kantet vildskab. Eksperimenterende, men aldrig utilgængeligt. Bare helt igennem på et niveau, som gør at man forlader koncerten med oplevelsen af at have været en tur ude i alle afkroge – i selskab med musikere i verdensklasse.

Smæk for skillingen

Når Bror Gunnar Jansson går på scenen lørdag 30. oktober kl. 20 er der lagt op til en oplevelse, der vil fryde det samme publikum som dyrker Quentin Tarantinos desperado-universer og de skramlede soundtracks til Jim Jarmusch’ skæve filmfortællinger. Eller ganske enkelt fans af energisk bluesrock fra egen garage, serveret med pokerfjæs og sans for drama – og humor. Bror Gunnar Janssons seneste album er blevet kaldt for ”true crime i musikform”, og tyske NDR har omtalt ham som ”Johnny Cash’s onde tvilling”. Der er meget på spil, når Sveriges bedste bluesrock-desperado lukker op for posen, og arrangørerne på Kulturloft lover smæk for skillingen og solid underholdning af høj karat.

Billetter via kulturloft.dk


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen