Kenn Lending og hans sorte Gibson Les Paul på Kulturhotellet

Et vægtigt stykke dansk rockhistorie med mere end 40 år på bagen træder op på Kulturhotellets scene torsdag aften - en ægte bluesmand og hans kongeniale band.

Artiklens øverste billede
Det er som at bladre i et stykke dansk rockhistorie, når Kenn Lending, 67 entrerer scenen på Kulturhotellet i Rønde torsdag aften med sit band. Pressefoto.

»Kenn spiller blues for folket, der lyttes og der danses - han er ærlig i sin musik og han har bluesånden helt ud i de lange negle og når det tager ham giver han en publikumsvenlig solo med tænder og tunge,« skrev en fan af Kenn Lending på de sociale medier, da Kenn Lending Blues Band i 2020 kunne fejre 40 års jubilæum.

Torsdag aften kan bandet høres og opleves på Kulturhotellets scene i Rønde med følgende line up Kenn Lending (guitar og vokal), Frank Larsen (trommer), Svenni Svafnisson (bas), Henrik Kjelin (Hammond B3 orgel).

Koncertgæsterne kan opleve et musikforedrag med titlen ’From Roots To Fruit’ - hvor Kenn Lending gennem musikken fortæller historien om den Afro-Amerikanske musik. som altid har stået hans musikalske hjerte nær, før han i 1970 i en alder af 15 begyndte at spille guitar andre steder end i obskure øvelokaler og hjemme på drengeværelset.

Inspirationen i de helt unge år var Jørgen Ingemann, før han overværede en koncert med B.B. King. I de tidlige år spillede han i kendte danske bands som Himmelexpressen, Survivors og Blues Nite. I det seneste band sammen med bl.a. Troels Jensen og Søren Engel fra Delta Blues Band som senere blev Delta Cross Band med indtoget af den amerikanske guitarist Billy Cross.

Champion Jack Dupree

Kenn Lendings vej til et musikalsk udtryk kulminerede med 14 års samarbejde med den legendariske bluesmand og barrelhouse pianist, Champion Jack Dupree, fra 1978 til Dupree’s død i 1992.

Fra 1978 og til Jack Dupree’s død i 1992, spillede duoen over 1000 koncerter i 35 lande og stater i Europa, Afrika og Nord Amerika. Deres nærmest symbiotiske sammenspil kan høres på mere end 20 pladeindspilninger, hvoraf CD’en ’Forever And Ever’”, indspillet i New Orleans i 1991, modtog WC Handy Awards: Traditional Blues Album of the Year 1992.

Det dybe venskab der opstod imellem dem, resulterede i at Kenn Lending fik overleveret ’arven’ fra Champion Jack Dupree. Den ’arv’ som er blevet overleveret fra generation til generation, siden de første slaver ankom til USA.

Arrangementet afholdes som en indledning til ’Spil-Dansk-ugen’ i uge 44.

Det er MIR - Musik I Rønde, der arrangerer.

Showtime klokken 19.30.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen