Italiensk fodbold for viderekomne - på glas

Foredrag med Martin Jørgensen på Glasmuseet.

Artiklens øverste billede
I forbindelse med årets særudstilling ’Maestro’ sætter Glasmuseet fokus på Italien. Onsdag 10. november kl. 19 handler det om italiensk fodbold, når Martin Jørgensen, som spillede en stor del af sin karriere i italiensk fodbold, besøger museet.

I rækken af arrangementer knyttet til årets særudstilling ’Maestro’ med mesterværker af den italienske glaskunstner, Lino Tagliapietra, er turen nu kommet til italiensk fodbold – med et stærkt lokalt islæt. Onsdag 10. november kan du nemlig møde tidligere landsholdsspiller, Martin Jørgensen, og høre mere om hans tid i italiensk fodbold.

Den danske tidligere landsholdsspiller, Martin Jørgensen, er blandt andet blevet kaldt ’den århusianske italiener’. Faktisk er han fra Ryomgård på Djursland og han trådte sine første fodboldstøvler i IF Midtdjurs. Allerede som 13-årig skiftede han til AGF, som hurtigt spottede det unge fodboldtalent. Martin Jørgensen tilbragte siden en del af sine ungdomsår i Aarhus og var med til at vinde pokalturneringen i 1996 for den århusianske klub.

Martin Jørgensens forkærlighed for Italien – sproget, kulturen, maden og menneskene – stammer fra årene i italiensk fodbold, hvor han spillede størstedelen af sin karriere. Han skiftede til Udinese Calcio i 1997 og flyttede dermed til Italien i en alder af 21 år. Efter 184 kampe, 30 mål og syv sæsoner for den italienske topklub skiftede han i 2004 til ACF Fiorentina, før han i 2010 vendte tilbage til Danmark og AGF. I alt 13 år blev det til i italiensk fodbold.

Og netop Italien er fællesnævneren for Martin Jørgensen og Glasmuseet Ebeltoft, som i år sætter fokus på Italiens enestående glastradition med særudstillingen Maestro. I foredraget på Glasmuseet vil Martin Jørgensen således fortælle om sit forhold til Italien og tiden i italiensk fodbold omgivet af mesterværker, skabt af verdens bedste glasblæser, italienske Lino Tagliapietra. Tidligere sportsredaktør ved Århus Stiftstidende og Tips-bladet, Peter Vestergaard, vil introducere aftenens foredragsholder.

Foredraget finder sted onsdag 10. november på Glasmuseet Ebeltoft.

Begrænsede pladser. Billetter kr. 150 købes på www.go-syddjurs.dk (billetten inkluderer en øl eller et glas vin)


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Annoncørbetalt indhold