Gastronomisk drama og dogme i biffen

"Smagen af sult" og "Lille sommerfugl" er på programmet i Store Bjørn denne uge.

Artiklens øverste billede
"Smagen af sult" har Nikolaj Coster-Waldau på rollelisten. Pressefoto

Ugens biografprogram byder blandt andet på stjernebesat, stærkt og sanseligt kærlighedsdrama fra gastronomiens verden.

Mad og kærlighed er hovedingredienserne i Christoffer Boes kærlighedsdrama ”Smagen af sult”. Maggie og Carsten elsker hinanden, har to skønne børn og åbner deres egen gourmetrestaurant, Malus. De vil ha’ det hele. Og har det. Næsten. For de mangler den forjættede michelin-stjerne. I deres umættelige passion for livet og jagt efter den ultimative anerkendelse har de glemt, at livets måltider ikke er gratis. Alt har en pris.

Smagen af sult handler om mad – den mundvandsdrivende slags, der sirligt er anrettet på tallerkenen med pincet og perfektion. Filmen er et dramatisk og æstetisk festmåltid, men den krydres med en knivspids nervepirrende spænding, da Carsten en dag finder en note, hvorpå der står ”Din kone elsker en anden”.

Carsten spilles af én af dansk films store internationale stjerner, Nikolaj Coster-Waldau, der inden filmoptagelserne startede gik i ’kokkelære’ hos michelinrestauranten Geranium i København. I rollen som Maggi, Carstens hustru, ser vi Katrine Greis-Rosenthal, som fik sit gennembrud i Lykke-Per.

Instruktør Christoffer Boe er kendt for sin to folkelige filmhits Journal 64 og Spies & Glistrup. Filmen er med i Biografklub Danmark 2020-21.

Mød instruktøren

Der er mulighed for at møde instruktør Søren Kragh-Jacobsen i Store Bjørn Biograf 5. november, når han præsenterer sin nyeste film Lille Sommerfugl.

Man kalder ham dansk films store humanist, man kalder ham én af de oprindelige Dogmebrødre. Man har med garanti sunget med på »Mona mona mooona«, og man mindes med nostalgi de gamle filmklassikere ”Vil du se min smukke Navle?” og ”Drengene fra Sankt Petri”. Søren Kragh-Jacobsen har sat sine mærkbare spor i vores kulturhistorie og nu kommer han til Store Bjørn Biograf og præsenterer sin nye film ”Lille Sommerfugl”.

I filmen møder vi den stædige landmand Ernst (Jesper Christensen) og hans livsledsager, Louise (Karen-Lise Mynster), der inviterer til guldbryllup i det lokale forsamlingshus med både musik og svingom. Men familien bærer på flere hemmeligheder, og Ernst gemmer på den største. I løbet af en festlig, berusende, overraskende, gribende og vemodig aften pibler sandhederne frem. Kærligheden spirer og udfordres i flere generationer, og familien sættes på den ultimative prøve.

Lille sommerfugl er en kærlighedserklæring til landbyernes forsamlingshuse og alle de menneskelige møder, begivenheder og sammenstød der sker her.

Filmen er med i Biografklub Danmark 2020-21.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen