Billeder i Mørke

Særudstilling af Ulrik Nørgaard Jensen i Byens Hus.

Artiklens øverste billede

Byens Hus i Mørke er ramme om særudstilling af Ulrik Nørgaard Jensen, der udstiller sine digitale og analoge malerier under titlen ’Billeder i Mørke’ fra 4. november, hvor der er fernisering kl. 19-21.

»Malerierne er direkte udtræk fra underbevidstheden, og processen er kaotisk og intuitiv,« fortæller Ulrik Nørgaard Jensen i en pressemeddelelse i anledning af udstillingen. Når arbejdet står på, har han ingen anelse om, hvor tingene ender.

Store følelser

De store følelser kommer ofte i spil på kanvassen, når Ulrik arbejder. Det handler om kærlighed, frygt, vrede, begær, afmagt og så videre. Indimellem træder den sociale indignation og bekymringen for verdens tilstand også tydeligt frem. Ulrik arbejder med kontraster og klar kolorit. Der vil naturligvis kunne findes eksempler, hvor det modsatte gør sig gældende.

De digitale malerier fremstilles kun i tre eksemplarer og alle signeres og nummereres. Trykkene vil være forskellige i enten størrelse, toning eller materiale. Det enkelte billede er således unikt. Der arbejdes med 12-14 forskellige apps/layout-programmer, for at nå frem til det ønskede udtryk i billederne, med udgangspunkt i en blank skærm, en stregtegning, et billede eller en spændende form. Arbejdet pågår over flere dage, nøjagtig som var det et akrylmaleri.

Ulriks værker har tidligere været udstillet på messer, caféer, i offentlige bygninger og private virksomheder. Man kan beskue udvalgte akrylmalerier, digitale malerier og tegninger i Randers Kunsthus, Middelgade 2, Randers C. Med mellemrum ændres udstillingen, så de seneste arbejder altid er repræsenteret.

’Billeder i Mørke’ kan ses frem til 10. december.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen